Tunceli'de PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü

PKK'nın Tunceli'deki sözde Dersim Eyalet Komutanı gerçekleştirilen operasyonda öldürüldü.

Tunceli'de PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü
Tunceli'de PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü
GİRİŞ 21.09.2015 15:53 GÜNCELLEME 22.09.2015 07:03
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Tunceli Ovacık’ ta yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK’ nın sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı HPG‘nin Komuta Konsey üyesi “Baran Dersim” Kod adlı İsmail Aydemir ile 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Ovacık İlçesi'ne bağlı Aslıca ve Otlubahçe Köyleri arasında 16 Eylül günü başlayan ve 19 Eylül günü akşam saatlerinde sona eren operasyonlarla ilgili Tunceli Valiliği'nin açıklamasında, 30-35 PKK'lı teröristin öldürüldüğü duyurulmuştu. Terör örgütü PKK internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ovacık İlçesi'ndeki operasyonlarda, terör örgütünün sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı olan HPG'nin komuta konseyi üyesi de olan 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile birlikte, 'Erdal' kod adlı Abdurrahman Akçin, 'Cilo' kod adlı Resul Balıkçı ve 'Botan' kod adlı Sedat Arslan olmak üzere 4 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu.

24 YILDIR ÖRGÜTTE

PKK'nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK içinde silahlı faaliyet yürütüyordu. Tunceli'nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir'in son yıllarda öldürülen en üs düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Dağlıca'da Pazar günü PKK hedeflerine yönelik hava harekatında beş PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkari Dağlıca'da dün icra edilen hava harekatı sonucunda, PKK'nın mühimmat ve akaryakıt deposu olduğu belirlenen hedeflerinin imha edildiği ve beş PKK'lının öldürüldüğü belirtildi. Eylül ayı başında Dağlıca'da PKK'nın iki askeri araca düzenlediği saldırıda 16 asker hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 166
  • Allah 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha bitmedi,Allahın izniyle daha göreceği azap çok. Kabir böyleleri için cehennem çukurlarından bir çukurdur
    Cevapla
  • SELDUR 8 yıl önce Şikayet Et
    Niyazi olmuş
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    game over
    Cevapla
  • koca reis 8 yıl önce Şikayet Et
    darısı geride kalan köpeklere inşallah...
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    geber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!