Suriyeli mülteciler geri gönderildi

Sarayiçi'nde bekletilen Suriyeli mülteciler, günler süren bekleyişlerinin ardından otobüslerle farklı şehirlerine geri gönderildi...

Suriyeli mülteciler geri gönderildi
Suriyeli mülteciler geri gönderildi
GİRİŞ 24.09.2015 15:13 GÜNCELLEME 24.09.2015 16:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların tamamı, yaşadıkları illere geri döndü.

Sarayiçi mevkisinde 10 gündür bekleyen ve başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine gitmek isteyen sığınmacılar, AB Liderler Zirvesi'nden umdukları haberleri alamayınca istedikleri illere geri dönmeye başladı.

Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve diğer polis yetkilileri, sığınmacıların aileleriyle tek tek görüşerek geri dönmeleri için büyük çaba sarf etti.

Daha sonra başta çocuklu aileler olmak üzere ikna olan kişiler, otobüslere binerek yaşadıkları illere gitmek üzere yola çıktı.

Sığınmacıların arasında bulunan 25 kişilik bir grup geri dönmek isteyen kişileri engellemeye çalışınca çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla grubun etrafını sardı. Bir süre gitmemek için direnen grup, polis ekiplerinin uyarısının ardından otobüslere bindirilerek Edirne Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

- Sığınmacılar Türkiye'ye teşekkür etti

Bu arada, otobüslere binmek için hazırlık yapan bir grup, üzerinde ''Türkiye'ye teşekkür ederiz'' yazılı döviz açtı.

Suriyeli Enes Hendevi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaldıkları süre boyunca kendilerini misafir eden Türkiye'ye teşekkür etti.

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye geldiğini fakat arkadaşları gibi kendisinin de hayal kırıklığına uğradığını anlatan Hendevi, ''Başta Avrupa'ya gidebileceğimizi düşünüyordum. Zaman geçtikçe sınırın kapalı olduğunu anladık ve geri dönmeye karar verdik. Bize iyi davrandığı için Türkiye'ye şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürler Türkiye'' dedi.

Sığınmacılardan bazıları ise karadan geçemedikleri Avrupa'ya denizden geçmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

- 10 gündür bekliyorlar

Sosyal medyada yaklaşık 10 gün önce yayılan "Almanya'nın çok sayıda sığınmacı alacağı" söylentisi üzerine çeşitli illerden sığınmacılar, İstanbul'a gelmişti.

Sığınmacılardan bir bölümü yürüyerek Edirne'ye ulaşmış, diğer bölümü de kente araçlarla gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyişe devam etmişti.

Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyen Suriyeliler, ikna çabaları sonucu yaşadıkları kamplara ve şehirlere gönderilmiş, Edirne'deki grup ise beklemeye devam etmişti.

YORUMLAR 4
  • Balkes 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir devletin zekati sadakasidir bu.. Allah razi olsun ilgilenen türkiye ye. Ve kalp ve sevgiyle ilgilenen her mükmin kardesim.. siz cok güzel insanlarsiniz türkler.. tesekkürler Allah razi olsun
    Cevapla
  • Harun Gulen 8 yıl önce Şikayet Et
    Geldikleri illere degil geldikleri yerlere gonderilselerdi ya madem memnun olmamislar burdan.anlamadik.
    Cevapla
  • Muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    Hangi şehrimize gönderildi ayıp ya yeter artik
    Cevapla
  • r@m@z@n 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüm islam alemi ne kadar rahat.Bir müslüman bir müslümanı kardeşi olarak görmüyorsa müslümanlığından şüphe ederim.Bir müslümanın canı yanıyorsa ve bu yanmadan dolayı diğer müslümanın canı yanmıyorsa müslümanlığından şüphe ederim.Müslümanlığın adı olmuş alevilik olmuş adı şiilik vs.vs.Müslümanları bölmeye çalışanlar asla ve asla kıyamete kadar islamın yaşayacağını unutmayın.Kimi cezasını bu dünyada kimi ahirette çekecek.Ey müslümanlar yaptığınız iyiliğin karşılığını da kimi bu dünya da kimi ahirette görecek.O yüzden bu dünya da alamadığınız karşılık için isyan edenlerden olmayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı