Saldırıya uğrayan başkandan ilk açıklama

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye yönelik silahlı saldırının detaylarını Vali Küçük ve Başkan Nihat Çiftçi anlattı.

Saldırıya uğrayan başkandan ilk açıklama
Saldırıya uğrayan başkandan ilk açıklama
GİRİŞ 28.09.2015 22:42 GÜNCELLEME 28.09.2015 22:48

Muhammet TAŞÇILAR'ın haberi

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük saldırının terör saldırısı olduğunu dile getirerek ''50 metre uzaktan çapraz ateş altına alınmış çift taraflı yapılmıştır. 3 araçtan ikisi isabet almış. Allah'a şükürler olsun ki gerek başkan gerekse diğer görevliler sağ salim kurtulmuştur. Araçlarda hasar ve zaiyat olmuştur.'' dedi.

TERÖR OLAYI

Şanlıurfa Valisi Küçük olayın bir terörist eylem olduğunu aktararak, ''İlk değerlendirmeye göre terör saldırısıdır. Güvenlik güçleri bu olayın hemen akabinde Siverek merkez ve kırsalda arama ve operasyon başlatmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. Bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Özgürlüğümüze, demokrasimize Şanlıurfa’ya yapılan bir saldırıdır. Hiçbir zaman bu saldırılar bizi yıldıramayacak. Olayın failleri en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir.'' diye konuştu.

''RABBİMİN VERDİĞİ CANI ANCAK RABBİM ALIR''

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise çapraz ateşe tutulduğunu dile getirerek, ''Sabah saatlerinde Siverek'e ekibimizle gittik. Hilvan ve Siverek’teki içme suyu sorununu çözmek için Siverek’te bulunuyorduk. Çalışmalarımız akşama kadar sürdü. Akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya dönüş yolunda 5. Kilometrede 50 metre uzaktan çapraz ateşe tutulduk. Ama şunu belirtmek istiyorum. Rabbimin vermiş olduğu canı ancak Rabbim alır. Hiçbir güç bizi Şanlıurfa’ya olan aşkımızdan hizmete olan aşkımızdan ödün vermeyecektir. Şanlıurfa huzur ve barış şehridir. Ne olursa olsun Siverek ve Hilvan’ın su sorununu çözmek istiyoruz. Omuz omuza yürümeliyiz. Herkesi sağduyuya davet ediyorum.'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır