Kanlı patlama sonrası 'suçlu devlettir' sinsiliği

Ankara'daki kanlı aldırının PKK tarafından yapılması ihtimali üzerinde durulurken HDP ve DİSK kanadından devleti suçlayan açıklamalar geldi.

Kanlı patlama sonrası 'suçlu devlettir' sinsiliği
Kanlı patlama sonrası 'suçlu devlettir' sinsiliği
GİRİŞ 11.10.2015 13:13 GÜNCELLEME 11.10.2015 13:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Ankara'da Tren Garı'nda yaşanan ve 95 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının şokunu yaşarken, HDP başta olmak üzere terör yandaşı birçok grup, -sanki önceden planlanmış gibi- ortak bir dille 'suçlu devlettir' iftirası üzerinden algı oluşturmaya çalışıyor.

DEMİRTAŞ DEVLETE 'SERİ KATİL' DEDİ

Demirtaş, "Bizi gece gündüz izleyen devletin bunu bilemiyor olmasına imkan var mı? Mafyalaşmış, katilleşmiş, seri katil gibi bunu uygulayan bir devlet anlayışı içerisindeyiz. Bunu şok durumuyla düşünemez hale getirecekler. Zulme karşı dik duracağız. Bunu da hepsini de atlatacağız. Bu alçaklıklar sadece kirli, ortaya çıkarılmamış olaylar olarak kalmayacak."

DİSK: SALDIRIYI POLİS YAPTI

Bölgede bulunan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da, "Kortejler toplanırken 2 büyük patlama oldu. Müthiş bir coşku vardı burada. Ama görüyoruz ki buna tahammül edemeyenler engellemeye çalışıyor. Doğrudan polis tarafından yapılan bir saldırıdır bu çok açık." ifadesini kullandı.

SURUÇ'TA HDP'NİN OYU 3 PUAN ARTMIŞTI

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş “Diyarbakır'daki saldırıdan sonra HDP'nin oyu 3 puan arttı. Bunu HDP'li Altan Tan da itiraf etti. Katil arayan PKK'ya baksın. Bu saldırının arkasından iktidarı sorumlu tutmak PKK'nın algı operasyonuna hizmet etmektir” dedi.

"METROPOLLERDE HAREKETE GEÇERİZ"

Murat Karayılan, Beytüşşebap'ta 2 askerin şehit edilmesinin ardından terör örgütünün ağır darbe yediği saldırıyla ilgili, tehdit gibi açıklamasında, "Ha yarın onlar şehirlerde daha fazla katliama yönelirlerse o zaman Ölümsüzler Taburu da metropollerde harekete geçer" diye konuşmuştu.

PATLAMAYI BİR GÜN ÖNCEDEN DUYURDU

Karayılan'ın açıklaması saldırıyı PKK'nın yaptığı ihtimalini kuvvetlendiriyor. Söz konusu saldırı ihtimaline ilişkin başka bir delil de Twitter'da Pir Ozan Aptal (@AnotolyTodorov) isimli PKK yanlısı paylaşımlar yapılan hesaptan, “En korkunç ihtimal de, Suruç v2 olabilir. Olası bi bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde. Mitingin yasal olması katliamın siyasi çıkara dönüşmesine vesile olur, bu durum bile böyle bi saldırının ihtimalini arttırıyor" şeklinde öngörülerin paylaşılması oldu. 



Hesaptan ayrıca, “Yarın orada ölürsem, asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi, Edirneden Ardahan'a kadar çok sevdim" şeklinde veda mesajı yayınlandı.

Patlama gerçekleştikten hemen sonra ortak bir dille başlatılan "faili devlettir" kampanyası da olaydan nemalanmak isteyenin kimler olduğunu gözler önüne seriyor.

KAYNAK: YENİ SÖZ
YORUMLAR 3
  • Misafirr 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne çok iç ve dış düşman var.Allah ülkemi hainlerden düşmanlardan korusun.
    Cevapla
  • adam 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi vatan haini bir tane türk bayrağı varmı alanda paçavrayı alan yola dökülmüş
    Cevapla
  • Tolga 8 yıl önce Şikayet Et
    Seri katil varsa oda sen ve pkkandir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler