İki günde milyonlarca lirasını çarptılar

Tele-dolandırıcılar en büyük vurgunu ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’dan yaptı. Dolandırıcılar Yurtcan’dan 4.5 milyon TL çarptı.

İki günde milyonlarca lirasını çarptılar
İki günde milyonlarca lirasını çarptılar
GİRİŞ 16.10.2015 06:01 GÜNCELLEME 16.10.2015 06:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın polis sandığı şüphelilere paranın büyük bölümünü elden teslim ettiği, 400 bin lirasını ise EFT ile gönderdiği ortaya çıktı. EFT ile gönderilen son partinin yaklaşık 100 bin lirası son anda gönderilen hesaba bloke koydurularak kurtarıldı. Dolandırılan paranın yaklaşık 4,5 milyon lira olduğu ve bugüne kadar dolandırıcıların yaptığı en büyük vurgun olduğunu belirten polis, şüphelilere ulaşmak için kameraları incelemeye aldı.  
 
Başsavcının adıyla ikna...
 
Türkiye’nin önde gelen ceza hukukçularından Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı önceki gün ofisinden telefonla arayan bir kişi, büyük bir operasyon yürüttüklerini banka hesaplarına terör örgütü tarafından girildiğini söyledi. Arayan kişi Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun’un da durumdan haberi olduğunu söyleyerek bankadaki parasını çekerek kendilerine vermesini, operasyonun bitmesinin ardından paranın Merkez Bankası hesabından geri ödeneceğini söyledi.
 
Çoğunu eliyle vermiş!
 
Kendisine arayan kişilere ve operasyonun gerçek olduğuna inanan Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın önce internet bankacılığı aracığılıyla dolandırıcalırın söylediği hesaplara EFT ile 400 bin TL gönderdiği tespit edildi. Daha sonra Sarıyer’de bir banka şubesine giderek 600 bin dolar çeken Yurtcan, bu parayı aynı bölgede poşetle Tarabya Bayırı’ndaki Hacı Osman Metro İstasyonu’na doğru yola bırakarak dolandırıcılara kaptırmış. Kendisini sabaha kadar oyalayan dolandırıcıların telkiniyle bir başka banka şubesine giden Prof. Yurtcan, bu kez 2,5 milyon lira çekerek bu parayı da çantayla  Sanayi Mahallesi’nde bir otobüs durağının yanında otomobiliyle bekleyip elden vermiş.   
 
100 bin lira kurtarıldı
 
Dolandırıcılık olayının ortaya çıkması üzerine harekete geçen polis, 400 bin liranın havale edildiği hesaba bloke koydurmak için harekete geçti. Ancak dolandırıcıların 300 bin lirayı çektiği tespit edildi. Geriye kalan 100 bin lira ise bloke koyularak kurtarıldı.
 

Kameralar inceleniyor
 
Büyük dolandırıcılıkla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın elden parayı verdiği Tarabya ve 2,5 milyon lirayı bıraktığı Sanayi Mahallesi’ndeki otobüs durağının çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Paranın havale edildiği banka hesabını da takibe alan polis ekipleri, hesabın kim ve nereden açıldığını bugüne kadar hesapta yaşanan para hareketlerini de titizlikle inceliyor.
 
Suçların kitabını yazdı
 

Ceza Hukuku alanında birçok eseri olan Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın, ‘Cumhuriyet Savcısının ve Ceza Yargıcının Başvuru Kitabı’ adlı 557 sayfalık bir çalışması da var.  Ayrıca, CMK Şerhi, Malvarlığına Karşı Suçlar, Uyuşturucu Suçları, Ceza Avukatının El Kitabı, Hürriyet’e Karşı Suçlar, Kamu Yönetimine Karşı Suçlar, Ceza Yargılaması, Kabahatler Kanunu ve Yorumu, Çocuk Koruma Kanunu ve Yorumu gibi kitapları da bulunuyor. 
 
Şikayetçi ve davacı oldu...
 

Dolandırıldığını anlayınca hemen polise koşan Prof. Dr. Erdener Yurtcan, “Bir genç, elimde tuttuğum içinde 2.5 milyon TL olan çantayı almaya çalıştı. Almasına izin vermedim ve çantamı çekmeye çalıştım. Ancak şahıs küfür ederek ve tehditlerde bulunarak ‘Çantayı ver ‘ diye bağırdı. Genç ve kuvvetli olduğu için karşı koyamadım. Şahıs çantayı zorla alıp kaçtı. Kendini polis ve savcı diye tanıtan şahıslardan davacı ve şikayetçiyim” dedi.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 5
  • Kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ömer bey adam kaç tane kitap yazmış, üstelikte kaynak bilgi niteliğinde, bir kitabın satısından ne kadar kazanılır arastırıver biraz, aslolan maaşı belli bakanlar bu kadar servete sahip olamaz.
    Cevapla
  • omer bilgin 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi de kardeşim bu adam sanayici olmadığı halde, bakan olmadığı halde hele başbakan olmadığı halde 4.5 milyonu nasıl biriktirmiş acaba... bir ara bu miktar yüzünden hükümet düşüyor devlet elden gidiyodu....
    Cevapla
  • Cem 8 yıl önce Şikayet Et
    sen aklımı koru ya RABB...
    Cevapla
  • ben 8 yıl önce Şikayet Et
    mum dibine ışık vermezmiş. geçmiş olsun
    Cevapla
  • alaattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam millete akıl vermesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı
KAAN için kritik millileştirme: Hedefler yerli sistemle vurulacak