Düşürülen İHA'yla igili gündemi sarsacak iddia

Türk savaş uçakları, Suriye sınırında dolaşan Rusya'nın insansız hava aracını angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü.

Düşürülen İHA'yla igili gündemi sarsacak iddia
Düşürülen İHA'yla igili gündemi sarsacak iddia
GİRİŞ 17.10.2015 00:17 GÜNCELLEME 17.10.2015 09:43
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Yapılan araştırmalar sonucu söz konusu aracın, Rusya tarafından gizli geliştirilmiş olduğu ve açıklanmayan birimlerce kullanıldığı ortaya çıktı.

Rusya'da yayın yapan gazeta.ru adlı internet sitesi, bugün Suriye sınırımızda düşürülen Rus İHA'sına ilişkin olarak gündem sarsacak bir habere imza attı.

Haberde, düşen insansız hava uçağının modelinin tespiti için Orlan marka İHA'ları üreten ''Özel Teknoloji Merkezi'' şirketine başvurulduğu fakat, şirket yetkililerinin düşen İHA'nın farklı bir firma tarafından üretildiğini ifade etti. Şirket yetkilisi Aleksey Kristman, "Resimdeki İHA kesinlikle Orlan değil. Boyutları ve teknik özellikleri farklı" açıklamasında bulundu.

ADI BUGÜNE KADAR HİÇ ANILMADI

Haber sitesinin, Rus savunma sanayindeki kaynağı düşürülen İHA'nın Rus yapımı ancak gizli geliştirilen bir İHA olduğunu ve adının medyada bugüne kadar anılmadığını açıkladı.
 
Öte yandan kaynak, bu İHA'ların Rus Savunma Bakanlığı tarafından değil başka birimler tarafından kullanıldığını ancak hangi birim olduğunun açıklanmayacağını söyledi.
 

YORUMLAR 36
  • bohaç 8 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı ajanlar ülkemizde niçin bu kadar rahat dolaşıp aleyhimize faaliyette bulunuyorlar biz onların ülkesinde aynı şeyleri yapsak başımıza neler gelir düşünebiliyormusunuz.
    Cevapla
  • Bir Dost 8 yıl önce Şikayet Et
    İran da iha üretiyor, iran yapımı ve suriye'ye ait olabilir. Malum iran ordusu da o bölgede... Fakat, sanki Rusya bize el ense çekip, askeri sistemlerimizin hassasiyetini yokluyor gibi.
    Cevapla
  • sırdar 8 yıl önce Şikayet Et
    insanlısınada sıra gelecek
    Cevapla
  • Prof A.D 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bizim gücümüzü sınamasin
    Cevapla
  • Arif 8 yıl önce Şikayet Et
    O küçük dediğiniz uçak büyük sorunlara sebep olabilecek seviyede bi araç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı