PKK'nın yeni saldırı taktiği deşifre edildi

Terör örgütü, bundan sonraki tüm patlamalarda tek sorumlunun devlet olduğu algısı oluşturmak için hazırlık yapıyor.

PKK'nın yeni saldırı taktiği deşifre edildi
PKK'nın yeni saldırı taktiği deşifre edildi
GİRİŞ 17.10.2015 10:06 GÜNCELLEME 17.10.2015 12:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara’da yaşanan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör eyleminin ardından, PKK ve DHKP/C terör örgütünün yeni eylemler peşinde olduğunu belirledi.

İstihbarat birimleri, terör örgütlerinin Akdeniz Bölgesi’ndeki belediye başkanlarına yönelik suikast planı ile Batman’da bir tekstil fabrikasındaki işçilere yönelik bombalı eylem hazırlığı yaptığını deşifre etti. 

İstihbarat birimleri 13 Ekim tarihli raporda, tek taraflı eylemsizlik kararı aldığını ilan eden PKK’nın taktiksel davrandığını ve yeni eylemler kovaladığını rapor etti. İstihbarat birimlerine göre terör örgütü, bundan sonraki tüm patlamalarda tek sorumlunun devlet olduğu algısı yaratmak için hazırlık yapıyor. Bu algıdan hareketle örgüt, kendi sempatizanlarına yönelik eylem düzenleyerek, Türkiye’yi kendi halkını katleden ülke konumuna sokmayı amaçlıyor.

‘PKK, DOĞUBAYAZIT’TA KATLİAM PLANLIYOR’

Ağrı Valisi Musa Işın da terör örgütü PKK’yla ilgili benzer bir uyarıda bulundu. Vali Işın, “PKK, Doğubayazıt’ta sivil katliam yapacak, ‘Bunu devlet yaptı’ diyecek. Bunu bertaraf etmeye çalışıyoruz. Terör örgütüne verilen talimat: ‘Doğubayazıt’ta ya da Gürbulak Sınır Kapısı’nda sivil katliam yapın, ‘Bunu da devlet yaptı’ diyelim.’ PKK terör örgütü ve onlara destek veren her kim olursa olsun izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah hainleri ıslah etsin!
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    madem desifre ettiniz oyleyse onlar patlatmadan siz onlari ve silahlarini imha edin istihbarata laf soyletmeyin ulkeyi karistirmayin.
    Cevapla
  • SEYİT BİLAL 8 yıl önce Şikayet Et
    yaparlar sonrada seri katil devlet yaptı derler
    Cevapla
  • hamza 8 yıl önce Şikayet Et
    görüyoruz sılho ankara olayınnın hemen sonrası devlet yaptı dedi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü