5 liraya gelen 'Mastika' katliamı!

İstanbul’da 12 kişinin ölümüne yol açan sahte içki olayının organize çete işi olduğu ortaya çıktı.

5 liraya gelen 'Mastika' katliamı!
5 liraya gelen 'Mastika' katliamı!
GİRİŞ 30.10.2015 05:41 GÜNCELLEME 30.10.2015 05:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rakı ölümlerinin failinin “Mastika” markasıyla Tekel bayilerinde satılan Bulgar içkisinin sahtesi olduğu ortaya çıktı. Son 1 haftadır metil Alkol zehirlenmesinden ölenlerin sayısı 12’ye yükselirken, sağlık Bakanı sahte rakı nedeniyle 49 kişinin hastaneye başvurduğunu ve 23 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. 

Yoğun bakımda tedavi gören bazı hastaların iç organlarının iflas ettiği belirtiliyor. Ölümlerle birlikte ortaya çıkan bir diğer gerçek ise, sahte rakının ucuz olması nedeniyle 2 yıldır yoğun bir şekilde tüketildiği. 
 
Yaşam mücadelesi veren hastaların tedavi gördüğü hastanenin birkaç kilometre ilerisindeki Samatya sahili, 20’liği 5 liraya satılan sahte içki şişeleriyle dolu. Sahte içkiye yönelik operasyon başlatan polis 3 imalathaneyi basıp 15 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin üretim ve dağıtım ağı oluşturdukları, organize bir şekilde çalıştıkları belirlendi.  
 
3 İMALATHANEYE BASKIN

İstanbul’un bazı semtlerinde son 1 hafta içinde metil alkol bulunan sahte içki tüketiminden kaynaklı ölümler yaşanıyor. Kusma, görme kaybı ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelere başvuran 49 kişiden 12’si yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken, yoğun bakımda tedavisi süren bazı hastalarda da organ kaybı yaşandığı öğrenildi. Ölümlere neden olan sahte içkinin ise, ‘Mastika’ adıyla birkaç yıldır Tekel bayilerinde satılan Bulgar rakısının sahtesi olduğu anlaşıldı.
 
Fatih’te 2 gün önce alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 6 kişinin ölümünün ardından harekete geçen Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, ölümlerin metil alkol zehirlenmesinden kaynaklandığının tespit edilmesi üzerine içkileri yapan ve satanlara yönelik soruşturma başlattı. 
 
Hayatını kaybeden kişilerin alkol aldıkları yerleri araştıran polisler, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa,Bağcılar, Avcılar ve Fatih ilçelerinde çok sayıda Tekel büfesi tespit etti. Gözaltına alınan büfe sahiplerinin ifadesi doğrultusuda esenler, Küçükçekmece ve Bağcılar’daki 3 imalathaneye baskın yapıldı. 

 
Baskınlarda yüzlerce şişe sahte içki ele geçirilirken, 15 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren polis, öldüren içkiyi imal edenlerin organize bir şebeke olduğunu belirledi. 
 
KENDİSİ DE TATMIŞ

Şebekenin üretim, ve dağıtımı yapan üyeleri de gözaltına alınırken, çetenin elebaşı Nihat B. ve Süleyman Y. ve M.K.’nın sahte içki üretmek suçundan daha önce birçok kez emniyete giriş kayıtlarının olduğu öğrenildi. Ancak, İ.B., M.F. ve A.K.’nin de arasında olduğu şebeke üyelerinin yakalandıkları operasyonlarda imal ettikleri ve sattıkları üründen kaynaklı ölen kimse bulunmadığı için, çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirlendi. 
 
Gözaltındaki M.K’nın yaptığı içkileri önce kendisinin tattığı ve 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yine üretimin başına döndüğü ortaya çıktı. M.K. Kaçak içkileri şişelere doldururken polis baskınıyla yakalandı. 
‘İnsanları beyaz görmeye başladım’
 
5 LİRAYA SATTILAR

Sahte içki mağduru olarak hastanelerde tedavi gören mağdurlardan bazılarının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken,  hastanedeki bazı kişilerin böbrek ve karaciğerlerinde hasar oluştuğu, bazı mağdurların ise gözlerinde problemler bulunduğu öğrenildi. Sahte rakıdan zehirlenerek Samatya’da bulunan İstanbuleğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 58 yaşındaki Serkan Okansoy, “Mastika rakısı diye 5 liraya sattılar. Az kalsın ölüyordum. 1 liraya satsalar dahi almam artık. Kimse ucuz diye alıp kendisini zehirlemesin” dedi.

ÖLÜ SAYISI 12 OLDU

Sahte içki nedeniyle 23 Ekim’den bugüne kadar, Serhan Kayaer, Mustafa Mekik,, Yılmaz Aydın, Naci Çiftçi, Serdar Milyoner, Orhan Kutukız, Reis Gezer, Ercan Tümay, Metin Kılıç, Hazım Rıza Pelvan, Dursun Üstün ve kimliği belirlenemeyen 45-50 yaşlarındaki bir kişinin öldüğü belirlendi. 

YORUMLAR 5
  • kabzacı 8 yıl önce Şikayet Et
    aslında devlet sahte içki üretenleri teşvik etmeli hatta içerisine metil alkolün yanında fare zehiri koymalarınıda sağlanmalı böylece ülke alkoliklerden kurtulur bakarsın ölümler artınca millet içkiyide bırakır
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    çok vicdansızsın:):):)seni tekelin başına getirsinler...
    Cevapla
  • shqipe 8 yıl önce Şikayet Et
    bugarlar pis millettir.onlar karilarini 5 tl satar
    Cevapla
  • SİNAN 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah inş
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Rakıdan ölmek... Eyvah eyvah!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı