Gezi Parkı eylemlerinde 28 sanığa hapis!

Kayseri’deki Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan 161 tutuksuz sanıktan 28’i, 5 ay ila 1 yıl arasında hapis cezası aldı.

Gezi Parkı eylemlerinde 28 sanığa hapis!
Gezi Parkı eylemlerinde 28 sanığa hapis!
GİRİŞ 02.11.2015 12:19 GÜNCELLEME 02.11.2015 12:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mahkeme hakimi, sanıklara verilen cezalarda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 

Kayseri’de 1 Haziran 2013’te kent genelinde, İstanbul’daki Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla başlayan eylemlerde, 161 kişi gözaltına alındı ve haklarında '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet', 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Hakaret', 'Kamu malına zarar verme' ve 'Mala zarar verme' suçlarından dava açıldı. 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, sanık avukatları ve tutuksuz sanıkların bazıları katıldı. 

BERAAT TALEP ETTİLER

Olay gününe ait kamera kaydı görüntülerinin de izletildiği duruşmada, sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti. Sanıkların herhangi bir suç işlemediğini savunan sanık avukatlarından Seçkin Öztürk, "Devlet malına zarar vermek, kamu görevlilerine hakaret ya da üzerlerine atılı diğer suçları işleme kastıyla hareket etmemiştir. Eyleme katılanlardan hiçbiri, orada suç işlemek için bulunmadı. Herkes anayasal hakkını kullanmıştır. Bu nedenle bütün sanıkların beraatını talep ediyorum" dedi.

Sistemi eleştiren ve sanıkların suçsuz olduğunu öne süren sanık avukatlarından Nebahat Ülker de, "Torba kanunlar gibi torba suç üretilmiştir. Müvekkillerim en doğal hakları olan demokratik haklarını kullanmıştır. Eylemlerinde herhangi bir suç unsuru oluşmamıştır. Beraatlarını talep ediyorum" diye konuştu.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Yapılan yargılama sonunda 161 sanıklı davada, 1 sanık 'Kamu malına zarar vermek', 2 sanık 'Mala zarar vermek' ve 25 sanık da 'Kamu görevlisine direnme' suçlarını işlediği gerekçesiyle, 5 ay ile 1 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme hakimi cezalarda 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verdi. 'Hakaret' suçundan ise, tüm sanıklar beraat etti.

YORUMLAR 3
  • sss 8 yıl önce Şikayet Et
    VANDALLIK yasal hak değildir.
    Cevapla
  • vatanaş 8 yıl önce Şikayet Et
    polis mit hepsini bulup yargılamalı bu millet devlet düşmanı şehir eşkıyalarını...
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Avukatin savunmasina bakarmisin ? "Torba kanunlar gibi torba suç üretilmiştir" Kanunlari yargiliyor Gercek hakim Mahkemeden kovar ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz