FETO'nün finans ayağı devlete meydan okumuş!

TUSKON'un 5’inci Genel Kurulu, bir iş örgütü değil, paralel örgütünün finans ayağı olduğunu ortaya çıkardı.

FETO'nün finans ayağı devlete meydan okumuş!
FETO'nün finans ayağı devlete meydan okumuş!
GİRİŞ 13.11.2015 07:51 GÜNCELLEME 13.11.2015 07:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Paralel yapının finans örgütlenmesinin en önemli ayağı olarak görülen TUSKON’dan kaçışlar hızlandı. Son olarak Boydak ve Naksan Holding’in patronları açıklama yaparak TUSKON'la ilgilerinin kalmadığını kamuoyuna bildirdiler. Geçtiğimiz hafta, paralel terör örgünü FETÖ’ye yönelik  yapılan TUSKON baskında belli çevreler “İşadamlarına baskı” algısı yaratmaya çalışmışlardı. Fakat TUSKON’un 5’inci Olağan Genel Kurulu’nda kameralara yansıyanlar  işin ‘terör suçunu övme ve seçilmiş hükümete iftira ve hakarete’ kadar vardığını gözler önüne serdi. 

SADECE İŞ ÖRGÜTÜ DEĞİL! 

Bu açıklamalar ve geçtiğimiz hafta yapılan TUSKON baskınının ardından gözler yeniden paralel örgütün finans yapılanmasına çevrildi. 2014’te gerçekleştirilen genel kuruldaki konuşmalar, TUSKON’un sadece bir iş örgütü olmadığını da ortaya çıkardı. Resmen “devlet otoritesine meydan okuma, iftira ve hakaret toplantısı”na dönüşen söz konusu genel kurulda tehditler havada uçuştu. 

'Kimlerin inlerine girilecek' göreceğiz

17-25 Aralık darbe girişiminin ardından, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İnlerine gireceğiz” sözleri paralel yapı mücadelesinin sloganı olmuştu. 'Direnin' mesajının verildiği genel kurulda TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in “Maddi-manevi bu kardeşlerimizin yanlarında olmaya söz veriyoruz” cümleleri, açık şekilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) destek olarak kayıtlara geçti. TUSKON Başkanı, konuşmasında paralel örgütün iftiralarını tekrarlarken, şu ifadelerde bulunmuştu: “Yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak delik arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin asıl olduğunu herkes görecek.”

FETÖ'ye menfaat sağlıyor

TUSKON’dan kaçışın özellikle 6 Kasım’daki polis baskınlarından sonra arttığına dikkat çekiliyor. TUSKON’un, Brüksel, Washington, Moskova, Pekin ve Addis Ababa’daki ofisler aracılığıyla paralel terör örgütüne menfaat sağladığına dikkat çekiliyor.

Boydak: İlgimiz kalmadı 

TUSKON’a emniyet güçlerinin yaptığı baskının ardından ilk önce Boydak Grubu, söz konusu yapıyla hiçbir ilişkilerinin kalmadığını açıklamıştı. Boydak Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak twitter üzerinden şu açıklamayı yapmıştı: “Kamuoyunda soru işareti oluşan STK'lardan arkadaşlarımız teşekkür ederek şirketlerimizin üyeliklerini sonlandırmak yoluna gitmişlerdir. Bundan sonra  hiçbir STK ve cemaatle bağlantımız kalmamıştır."

Naksan: TUSKON’dan ayrıldık 

Boydak’ın ardından Naksan Holding de benzer bir açıklamayla TUSKON’dan ayrıldıklarını duyurdu. Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’nun açıklamasında “Her zaman millet iradesiyle şekillenen demokrasinin ve demokrasinin yürütücüsü olan devletimizin yanında olduk. Naksan Holding olarak TUSKON'dan ayrıldık” ifadeleri yer almıştı.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 2
  • Karaalioglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Korkaklık sizin kanınızda var. Tırsaklar. Aynı etek giyen pkklılar gibisiniz. Tırsaksınız.
    Cevapla
  • karşı görüş... 8 yıl önce Şikayet Et
    Pek inandırıcı gelmedi özellikle Boydak grubunun açıklaması... 1- Niye seçimden önce ayrılmadılar... 2- İstikbal reklamlarındaki slogan halen diye var... 3 - Reklamdaki İYİKİ ONA RASTLADIK (sloganı) derden kimden bahsediliyor yıllardan beri bu sloganı kime bağlılıklarını belli etmek için kullanılıyor... Bu reklamlarda oynayan KADIN(sözde sanatcı) Zihniyeti belli olmasına rağmen niye oynatıldı... ??????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı