Serdengeçti’nin adı Antalya'da yaşayacak

Siyasi tarihimizin renkli simalarından Osman Yüksel Serdengeçti’nin ismi doğduğu yer Antalya’da yaşatılacak.

Serdengeçti’nin adı Antalya'da yaşayacak
Serdengeçti’nin adı Antalya'da yaşayacak
GİRİŞ 18.11.2015 16:29 GÜNCELLEME 18.11.2015 16:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, 1965-1969 yılları arasında Adalet Partisi listesinden Antalya milletvekilliği yapan, mücadeleci ve nüktedan kişiliği ile tanınan Serdengeçti’nin ismini parka verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, siyasi tarihimizin renkli simalarından Osman Yüksel Serdengeçti’nin ismini, Antalya Güllük’te bulunan eski İl Özel İdaresi binasının yerine yapılan parka verdi. AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ve oyçokluğuyla parkın ismi Osman Yüksel Serdengeçti Parkı oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'ya kazandırdığı park, "Çocuk ve Çiçek, Sanat ve Çiçek” temalı yeşil alanları, Kadın Yarı vadisi içindeki yürüyüş yolları ile kısa sürede Antalya'nın yeni cazibe merkezi olmuştu. Kent merkezinde yer alan park, geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı toplu açılış töreniyle hizmete girmişti.

SERDENGEÇTİ KİMDİR?

Osman Yüksel Serdengeçti, 15 Mayıs 1917 de Antalya Akseki’de doğdu. Ölüm tarihi ise 10 Kasım 1983 Ankara. Siyasetçi, gazeteci ve şairdir. Serdengeçti Dergisi’nin sahibi ve Yazı İşleri Müdürüdür. Asıl adı Osman Zeki Yüksel’dir. Ancak dergisinin adı nedeniyle Serdengeçti olarak ünlenmiş ve sonra bu soyadı aldı.

Osman Yüksel Serdengeçti, 1965-1969 yılları arasında Adalet Partisi’nden Antalya milletvekilliği de yaptı. Partisine yönelttiği eleştiriler yüzünden bir süre sonra Adalet Partisi'nden ihraç edildi.

Gazeteci ve politikacı olarak geçirdiği hayatında değerlerini, inançlarını, ilkelerini ve fikirlerini sonuna kadar savundu. Birçok insanın tahammül sınırlarını zorlayan şartlara rağmen bir an bile geri adım atmadan düşüncesini dile getiren bir mücadele adamı oldu.

Yeni İstanbul gazetesinde "Selam" başlığı altında yazılar da yazdı. 10 Kasım 1983 tarihinde Ankara’da vefat etti. 

YORUMLAR 1
  • Hayri KÜÇÜK 8 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Hak, Osman Abi'ye rahmetiyle muamele etsin, mekânı cennet olsun inşallah. Osman abi 10 Kasım 1983'de Konya'da vefat etti.(Haberdeki Ankara tesbiti yanlıştır.)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde