Tahir Elçi çatışmada hayatını kaybetti

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Başından vurulan Tahir Elçi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 28.11.2015 12:46 GÜNCELLEME 28.11.2015 19:21
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra teröristlerin silahlı ve roketli saldırısına uğrayan grubun içerisinde bulunan ve ağır yaralanan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Elçi’nin başından vurulduğu öğrenildi.



2 POLİS ŞEHİT


Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu. Çatışma sırasında 1 polis şehit düştü, ağır yaralı hastaneye kaldırılan diğer polis de şehit oldu.



BASIN MENSUPLARI DA YARALANDI

Çatışmada yaralananlar arasında Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ile DHA muhabiri Ramazan Yavuz ve Baro yöneticilerinin de olduğu belirtiliyor. 

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

1966 yılında Cizre’de dünyaya gelmiş,ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamlamıştır. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yapmış,mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaşmıştır. Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etmiştir.

Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüş, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sunmuştur. 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermekteydi. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yapmıştır. Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştı.  Tahir Elçi evli ve iki çocuk babasıydı.

YORUMLAR 87
  • OTTOMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın sopası yok
    Cevapla
  • Kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslında 2 polisimizin şehit oldugu çatışma da tahir elçi de hayatını kaybetti olmalı haber. Asıl olan şehit lerdir gerisi detay.
    Cevapla
  • Ali Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    "Nerede terör varsa, orada siyonizm vardır." ERBAKAN.
    Cevapla
  • yeni görüntülerde 8 yıl önce Şikayet Et
    polislerimiz aşırı eğitimsiz ya da beceriksiz. Daracık sokakta teröristle çarpışacak kadar yakından 10 el ateş ediyor ve vuramıyor ben böyle birşey görmedim hayatımda. Çocuk olsa vurmuştu o teröristleri
    Cevapla
  • samed s. 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk nin teror orgutu oldugunu ogrendi:D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?