Altın üzerinden paralar FETÖ'ye aktarıldı

Koza'daki 'kayıt dışı' para trafiğinden suç örgütleri çıktı. Bilirkişi raporlarına göre yurtdışından aktarılan paralar FETÖ'ye aktarıldı.

Altın üzerinden paralar FETÖ'ye aktarıldı
Altın üzerinden paralar FETÖ'ye aktarıldı
GİRİŞ 07.12.2015 08:31 GÜNCELLEME 07.12.2015 08:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ'ye finansal destek sağladığı için kuyuma devredilen Koza Holding şirketlerinin uluslararası suç örgütlerinin parasını da akladığına yönelik önemli bağlantılar ve bulgulara ulaştı.

Şirketlerin sadece yurtdışına para kaçırmadığı bu ağlardan gelen milyarlarca doları da akladıkları görüldü. Ankara Sulh Ceza Hâkimliği, soruşturmayı yürüten Başsavcılığın talebi üzerine ekimde Koza Grubu'na ait şirketlere kayyum atarken, bilirkişi raporundaki tespitler ışığında soruşturma derinleştirildi. Şirketlerin tüm bankacılık işlemleri, yurtdışına para transferleri, paralel yapıyla ilişkili vakıflar ve şirketlerle finans bağlantısı bir bir ortaya çıkmaya başladı. El konulan dijital ve yazılı materyaller üzerinde yapılan incelemelerde uluslararası bağlantılar da saptandı.

SUÇ ÖRGÜTLERİ VAR 

Buna göre yurtdışından ve yurt içinden paraların bir kısmı altın üzerinden kazanılmış gibi gösterildi. Paralar, farklı isimler altında kurulan paravan şirketler üzerinden Paralel Yapı'ya yakın bankalara yatırılarak aklama işlemi tamamlandı.

Aklanan paralar son aşamada FETÖ hesaplarına transfer edildi. Sadece yurtiçinde değil, yurtdışından gelen milyonlarca dolar da bu yöntemle aklandı. Yetkililer, bu şirketler üzerinden uluslararası suç örgütlerinin parasının da aklandığına dikkat çekti. Yetkililer, "Grift ilişkiler deşifre edildi. Küresel suç şebekeleriyle bağlantılar söz konusu. Yurtdışından gelen paraların da aklanması söz konusu. Bilirkişi raporlarında da kuvvetli şüpheyi ortaya çıkaran dosyalar var" değerlendirmesini yaptı.

Şirketlerde yapılan incelemelerde, para ağını gizlemek için yüzün üzerinde bilgisayarın sabit diskinin de değiştirildiği belirlendi. Yetkililer, bu disklerin bağlı olduğu sunuculara ulaşıldığını belirtti. Soruşturma kapsamında sunucu üzerinden banka hesap hareketleri izlenerek karşı taraftaki suç örgütlerinin de ortaya çıkarılması bekleniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    koza holdinği devlet ğelirlerini alsın Emeklileri sevindirsin
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Bülent arıcı ikna edebilirmi bu soruşturmadaki ğelişmeler yoksa Hala koza Holdinği savunuyormu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü