FETÖ'yü terleten Dağlıca sorusu

FETö'nün tepe yönetimine yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Fetullah Gülen'in halasının oğlu Kazım Avcı'ya kritik sorular soruldu.

FETÖ'yü terleten Dağlıca sorusu
FETÖ'yü terleten Dağlıca sorusu
GİRİŞ 15.12.2015 09:29 GÜNCELLEME 15.12.2015 09:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Savcı Serdar Coşkun'un Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'A Takımı'na yönelik düzenlediği operasyonda ilginç bilgilere ulaşıldı.

İşte FETÖ'yle ilgili en mahrem bilgilere sahip olduğu söylenen Kazım Avcı'ya yöneltilen sorular

DAĞLICA VE AKTÜTÜN SORULDU

Avcı'ya yöneltilen soruların arasında Dağlıca ve Aktütün saldırılarının yer alması dikkat çekti. Saldırılarla alakalı Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli albay ile görüştüğü hatırlatılan Avcı'ya “FETÖ'nün bölücü örgütün yaptığı baskınlar ile ilişkisi ve irtibatı nedir?” sorusu yöneltildi. Avcı ise söz konusu kişiyle böyle bir sohbetinin olmadığını iddia ederek, “PKK terör örgütü ile FETÖ'nün arasındaki irtibat ve ilişkisi olduğu hakkında hiçbir bilgim yoktur. Ben zaten FETÖ'nün örgüt olduğuna da inanmıyorum” şeklinde yanıt verdi.

HEDEF ÇÖZÜM SÜRECİYDİ

FETÖ'nün beyin takımındaki isimlerden birisi olan Kazım Avcı'ya yöneltilen ve ifade tutanaklarına yansıyan bu sorular, çözüm sürecinde PKK ile paralel yapının işbirliğine işaret etti. Söz konusu sorular Öcalan'ın zehirlenme iddiaları ile FETÖ'nün finans koordinatörü olarak gösterilen işadamı Süleyman Müftigil'in sızan telefon konuşmasındaki, “İmralı (Öcalan) bertaraf edilecek, artık tekrar silahlı ve çatışmalı bir dönem geliyor” şeklindeki ifadelerini akıllara getirdi.

İşbilen ve Avcı tutuklandı

FETÖ/PDY'nin yönetim kadrosuna yönelik 11 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan eski milletvekili İlhan İşbilen, Fetullah Gülen'in halasının oğlu Kazım Avcı ve Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi Dilaver Azim dün tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada, zanlılardan Fetullah Gülen'in eski avukatı Abdülkadir Aksoy da emniyete giderek, teslim oldu.

Kayıtlarda karikatürcü

FETÖ'nün A Takımı'ndaki 73 isme yönelik çalışmalar sonunda hazırlanan dosyalarda, Fethullah Gülen'in meslek bilgisi yer aldı. Gülen, emniyet kayıtlarında, yazar, bestekar, heykeltraş, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı ve emekli vaiz olarak yer alıyor.

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar, örgütün yapısını ve işleyişini de deşifre ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 17-25 Aralık operasyonlarından sonra yaptıkları çalışmalar da bu yapının deşifresinde önemli rol oynuyor. En son cuma günü yapılan operasyon, haklarında gözaltı kararı çıkarılanların tamamı örgütün kilit isimleri olduğu için, öncekilerden farklılık arz ediyor.

FİNANS EKİBİ VAR

Fetullah Gülen'in en tepede yer aldığı örgüt şemasında “Baş Yüceler Şurası” ve “Yüksek İstişare Heyeti” gibi kontrol mekanizmaları bulunuyor. Buralarda alınan kararlar, “imamlar” aracılığıyla duyuruluyor. Kararlara uyulup uyulmadığı ise yine “üst akıl” tarafından takdir edilen ve güvenilen kişilerden oluşan “denetmenler” aracılığıyla takip ediliyor. Elemanların seçilmesi, kalacakları yerlerin ayarlanması, beyinlerinin yıkanması ve devlette iyi bir mevkide göreve başlatılmasından, sosyal hayatlarının düzenine kadar her aşamasından farklı bir kişinin sorumlu olduğu örgüt yapısında, finans işleri ayrı bir ekip tarafından yürütülüyor.

7 AYRI MESLEĞİ VAR

Bunun yanısıra devlete nasıl sızılacağını planlayan, kritik noktalara örgüte yakın isimlerin seçilmesini sağlayan ve davalara müdahaleyi organize eden farklı ekipler bulunuyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY ana soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışında olduğu bilinen Gülen birinci sırada yer alıyor. Emniyetin yaptığı soruşturmada Gülen'in mesleği kayıtlarda yazar, bestekar, heykeltraş, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı ve emekli vaiz olarak yer alıyor.

İKİNCİ ADAM TÜRKYOL

Cevdet Türkyol, FETÖ/PDY'in ikinci adamı olarak yer alıyor. Örgütün illegal alanlarının sorumlusu Türkyol, Gülen'in en mahrem sırlarını biliyor ve örgütün illegal para kasasını tutuyor. Örgütün kilit isimlerinden olan Mustafa Özcan, Gülen ile doğrudan bağlantı kurabiliyor. Mehmet Ali Şengül'ün örgütün eski Türkiye İmamı ve Gülen ABD'ye gittiğinde yerine vekil olarak geçtiği kaydediliyor.

İLK BAĞLILIK YEMİNİNİ YAPTI

İsmail Büyükçelebi, Gülen'e ilk bağlılık yemini eden kişilerden biri olarak kayıtlara geçti. Büyükçelebi, örgütün ABD imamı olarak görev yapıyor. Örgütteki en eski isimlerden olan İbrahim Kocabıyık, Gülen'in ilk talebelerinden. Örgütün Türkiye mütevelli heyeti içerisindeki finansal sorumlulardan olan İsmet aksoy, Asya-Avrupa-Afrika kıtalarında örgütün sorumlu denetçisi olarak görev yapıyor. Kayıtlara “esnaf” olarak geçen Ahmet Kara'nın, yargıdan sorumlu imam olup, yargıdaki elemanlarına Gülen'in bilgisi dahilinde doğrudan talimat vererek davaların sonucunu etkilediği tespit edildi.

Gülen'in sağlığı onlardan sorulur

Soruşturma dosyasına göre devletin çeşitli kademelere sızan FETÖ/PDY, basının gücünü de kullandı.Örgüte himmet yoluyla finansman kaynağı sağladığı belirlenen Koza-İpek grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek'in, Bugün TV, Kanal Türk ile Bugün gazetesini bu kapsamda aldığı talimat doğrultusunda örgütün bünyesine dahil ettiği tespit edildi.

OKULLARDA ETKİLİ

FETÖ/PDY'nin Ankara'daki okullarından sorumlu olduğu belirlenen Cemil Koca'nın iş adamlarından “himmet” adı altında yüklü miktarda paralar topladığı ve 2014 yılına kadar Ankara il imamı olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi. Hacettepe Üniversitesi'nde rektör danışmanı olarak görev yapan Tuncay Delibaşı'nın ayda bir Gülen'in yanına giderek sağlık kontrollerini yaptığı, Gülen ile doğrudan irtibatlı olduğu belirlenirken, örgütün üst kurulunda yer alan Kudret Ünal'ın da aynı şekilde Gülen'in doktorluğunu yaptığı, yapıya bağlı okullarda da etkili olduğu tespit edildi.

ÖRGÜTÜN İMAMLARI

Emniyetin listesinde örgütün “imam”ları da bulunuyor. Örgütün imamlarından en dikkat çeken, Fatih Üniversitesi'nin kurucusu ve rektörü olan Şerif Ali Tekalan. Tekalan FETÖ/PDY'nin Türkiye İmamı olabileceği değerlendiriliyor.

Osman Özgan - Yeni Şafak

YORUMLAR 3
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların kökü ne zaman kurutulacak ?
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    bu soruları akıl edecek kadar zeki olan kim acaba
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Apoyu niye öldürmek istiyosunuz sıruya bakk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit