Hakkari'de özel güvenlik bölgesi ilanı

Hakkari Valiliği Hakkari, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova İlçeleri'nde bazı yerlerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Hakkari'de özel güvenlik bölgesi ilanı
Hakkari'de özel güvenlik bölgesi ilanı
GİRİŞ 19.12.2015 13:04 GÜNCELLEME 19.12.2015 13:06

Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada yasağın 20 Aralık 2015 ile 3 Ocak 2016 uygulanacağını belirterek,"Hakkari sınırları içinde faaliyet gösteren terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, Hakkari'nin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır.

Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır" denildi.
 
GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLEN BÖLGELER

"Kilile Tepe Bölgesi kuzeyi, Ballık Tepe batısı ve Ufak Toprak arasında kalan bölge. Cernil Tepe Bölgesi kuzey batı uzanımı, Kara Tepe kuzeyi, Gafa Tepe ve Kovan Tepe batısı arasında kalan bölge. Ganizark mevkii kuzeyi, 1753 rakımlı tepe, Yeşil Mağara sırtı ve 1419 rakımlı tepe arasında kalan bölge. Bulhari tepe bölgesi, Stokan Mahallesi kuzeyi, Çingil sırtı, Kumtik tepe, 2118 rakımlı tepe, Çimoka tepe batısı, Bulhari tepe batısı ve Aşağıdereli Mahallesi güneyi arasında kalan bölge. Busindi Dağı bölgesi Taşbaşı kuzeyi 1679 rakımlı tepe. Keçilik Dağı, Kokulu tepe Yoncalı güneyi, Karakaya mevkii, Şine Köprüsü güneyi. Neçe sırtı Doğanlı kuzeyi. Elma Kapı Sırtı 1753 rakımlı tepe. Yeşil Mağara sırtı ve 1419 rakımlı tepe arasında kalan bölge."
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço