Hoca Ahmet Yesevi'yi dünya tanıyacak

UNESCO, 2016’yı Hoca Ahmet Yesevi yılı ilan etti.

Hoca Ahmet Yesevi'yi dünya tanıyacak
Hoca Ahmet Yesevi'yi dünya tanıyacak
GİRİŞ 21.12.2015 09:03 GÜNCELLEME 21.12.2015 09:03

Yesevi’nin dünya kamuoyunda hak ettiği yeri bulabilmesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, geniş kapsamlı bir sempozyum düzenleneceğini bildirdi.

UNESCO tarafından 2016’nın Hoca Ahmet Yesevi yılı ilan edilmesiyle birlikte Müslüman Türk dünyasının dini-tasavvufi hayatında geniş tesirler icra eden ve hayatı boyunca 99 bin öğrenci yetiştiren Hoca Ahmet Yesevi’nin, dünya kamuoyunda hak ettiği yeri bulabilmesi için çalışmalara başlandı. 

HOCA YESEVİ’YE AHDE VEFA 

Hoca Ahmet Yesevi yılı münasebetiyle 2016 yılı içerisinde birçok çalışmaya imza atılacağını Vahdet’e anlatan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, “Milliyetimizi ve Müslümanlığımızı borçlu olduğumuz, Anadolu’ya Müslümanlığı mayalayan Hoca Ahmet Yesevi, maalesef ülke ve dünya kamuoyunda hak ettiği yeri görmüyor. Biz de Divan-ı Hikmet’in sahibi Yesevi hocamızı ülke ve dünya kamuoyuna tanıtmak için elimizden gelen her türlü çalışmaya yıl içerisinde imza atacağız” dedi.

DÜNYAYA DAMGASINI VURACAK

Yıldız, “Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara’da geniş kapsamlı bir sempozyum yapılacak. Hoca Ahmet Yesevi üzerine çalışma yapan dünyanın çeşitli yerlerindeki akademisyenler bir araya getirilecek. Türkiye’de ‘Hoca Ahmet Yesevi’ adını taşıyan 64 okul var. Valilerimizle konuşarak bu sayının 100’e çıkması sağlanacak. İlkokul öğrencilerinin Hoca Ahmet Yesevi’yi anlayabilecekleri hikaye kitapları çıkarılacak. Finansman bulunduğu taktirde Hoca Ahmet Yesevi adına bir film çekilecek. TRT Diyanet ile birlikte bir belgesel yapılacak. Yurtdışında Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte sergi ve paneller açılacak. Dünyada 8 indekste taranan bir derginin 2016 son sayısında Hoca Ahmet Yesevi’ye yer verilecek.” 

HUTBELERDE YESEVİ’NİN SÖZLERİ OKUNACAK

“Görme ve İşitme engelli kardeşlerimizin Hoca Ahmet Yesevi’yi tanımaları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve üniversitemizin işbirliği içerisinde özel bir DVD hazırlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülüp 2016’nın bir haftası Hoca Ahmet Yesevi yılı ilan edilmesi ve Tarih ve Türkçe derslerinde Yesevi’nin hayat ve hikmetlerinin bir saat anlatılması talep edilecek. Bunun dışında Diyanet İşleri Başkanlığı ile de görüşülüp Cuma hutbelerinde Yesevi hazretlerinin uygun görülen sözlerine yer verilmesi istenilecek. 7’den 70’e Hoca Ahmet Yesevi’nin mesajının doğru bir şekilde yayılması için çalışılacak.”

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor