Sur’da 23 terörist öldürüldü

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 23 terörist etkisiz hale getirilirken, 4 güvenlik gücü şehit oldu, 31 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Sur’da 23 terörist öldürüldü
Sur’da 23 terörist öldürüldü
GİRİŞ 23.12.2015 12:36 GÜNCELLEME 23.12.2015 12:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hendek kazıp barikatlar kuran ve yollara patlayıcı yerleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağıyla birlikte hız kazanan operasyonlarda bölgeye 4 koldan giren güvenlik kuvvetleri her gün ilerleyerek teröristleri bir bölgeye kıstırıyor. Polis Özel Harekat (PÖH) timleri ile başlatılan operasyonlara Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin de katılması ile birlikte gece gündüz süren operasyonlarda teröristler tarafından kazılan hendekler iş makineleri ile kapatılırken, yollara döşenen patlayıcılar da etkisiz hale getiriliyor.

Sur ilçesi Hazırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak bölgesinde bulunan binalarda kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmalarda son 10 günde 23 terörist öldürüldü. Çatışmalarda 2 polis, 2 asker olmak üzere 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 31 güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Çatışmaların yoğunluk kazandığı Hasırlı Mahallesi’nde dumanlar yükseliyor. Güvenlik kuvvetlerinin zırhlı araçlarla girdiği Hasırlı Mahallesi’nde evlerde gizlenen teröristlerin rahat kaçabilmek için bir çok bina ve evin duvarında delikler oluşturduğu tespit edildi. Çatışmalarda sıkışan teröristlerin duvarlara açılan deliklerden kaçarak başka evlere girdikleri tespit edildi.

Öte yandan, teröristlerin telsiz konuşmalarında köşeye sıkıştığı ve hareket kabiliyetlerinin azaldığının tespit edildiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • sur 8 yıl önce Şikayet Et
    Sur ilçesinde adam almamış 24 binden 2 bine düşmüş boşalan evlere teröristlerin yerine güvenlik güçleri girsin mezzilensin
    Cevapla
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    esir almak yok eline silah alani gebertmeden bu is bitmeyecek
    Cevapla
  • alsancak 8 yıl önce Şikayet Et
    kim ne derse desin teröristler çözüm süreci boyunca sokak savaşlarına hazırlanmış, yığınak yapmış. birileri de buna sessiz kalmış.
    Cevapla
  • Mehmet02 8 yıl önce Şikayet Et
    yaşanması lazımdı. bunların niyetlerinin ne olduğu artık ortada maskeler düştü bu gidişlerinin dönüşü yok. örgüte katılanların katıldıktan sonra kaç yıl yaşadıklarının istatistikleri ortada bundan sonra daha fazla kayıp veriyorlar verecekler.
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    Dönülmez bir yoldasınız Artık vakit Çok ğeç
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ıma hamd olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!