Öcalan'ın kardeşi: Siyasi parti kurma fikrim var

PKK'nın eski yönetcilerinden olan, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan Türkiye'ye dönüp bir siyasi parti kurma fikrinin olduğunu söyledi

Öcalan'ın kardeşi: Siyasi parti kurma fikrim var
Öcalan'ın kardeşi: Siyasi parti kurma fikrim var
GİRİŞ 29.12.2015 13:38 GÜNCELLEME 29.12.2015 13:44
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Öcalan, “Hiç kimse kendi başına karar alan bir PKK’yı istemiyor. Ortadoğu’daki ülkeler, PKK’nın kendilerinin istediği şekilde yürümesini istiyor” değerlendirmesinde bulundu.
 
"KÜRTÇE BİLE BİLMİYORLAR"

Rudaw'a konuşan Öcalan, "PKK, Kürtçe konuşanlar için “ilkel milliyetçi” tabirini kullanırdı. PKK’de baştan beri Türkçe resmi dildi. Kürtçe televizyon ve radyoları olsa da, yüzde 90’ı Türkçe dilini kullanır. PKK’nın eleştirilmesi gereken en önemli tarafı budur" dedi.
 
Öcalan, terör örgütü liderlerinden Cemil Bayık’ın Kürtçesi‘nin zayıf olduğunu, Duran Kalkan'ın Kürtçe bir toplantı düzenleyemediğini söyledi. Öcalan,  "Ama şunu biliyorum, Kürtçe yemeğini ve suyunu isteyebilir" dedi. Mustafa Karasu'nun da aynı şekilde olduğunu söyleyen Öcalan, "35 yıldır hala Kürtçe öğrenmiş değiller" dedi. 

"TÜRKİYE'YE DÖNÜP SİYASİ BİR PARTİ KURMAK İSTİYORUM"

Öcalan, "PKK bana gel dese de, gitmem çünkü benim yöntemimle oradakilerin yönetimi çok farklı. Türkiye’ye dönme konusu her zaman programımda var. Türkiye’ye dönüp bir siyasi parti kurma fikrim var ve konuda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. 

YORUMLAR 30
  • Ukab 8 yıl önce Şikayet Et
    Gel sen de gel biz demokrasi dedikçe bunlar bolelim diyorlar bi sen eksiksin
    Cevapla
  • Antepli 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlara inanılmaz bu ülke kürt türk ayırmıyorki bu maşalara gerek olsun şu kürt halkı korkaklığı bırakıp açık yürekli olsa bu adilere göz yummasa bu ülke güllük gülüstanlık olur hepimiz kardeşçe rahat rahat yaşarız.
    Cevapla
  • vurgitsin 8 yıl önce Şikayet Et
    ırontaş a mahkeme açılma arefesinde çok manidar açıklama , bazıları müthiş oyun oynayıp iyi yoklama çekiyor
    Cevapla
  • Denizci 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde cook var o kuracağın partiden
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Osman bey dediğinizde gerçekten bey, aponun kardeşi.. Arkadaşlar strateji yapacağız diye daha fazla rezilliğe gerek yok. Yasalara uymayan hiç bir eylem söylem, kurum yaşamamalı. Laçkalaşmadan kapanmalı veya kurulması engellenmeli. Evet eski Türkiye taktiği denilebilir ama farklı uygulamalarında sonuçları ortada. Eskiyi topyekün silmek yerine tecrübelerden faydalanmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap