Genelkurmay o teğmenler için harekete geçti

Amirallere suikast yapacakları iddiasıyla 6 yıl boyunca yargılanıp beraat eden 9 teğmen için Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti.

Genelkurmay o teğmenler için harekete geçti
Genelkurmay o teğmenler için harekete geçti
GİRİŞ 04.01.2016 06:54 GÜNCELLEME 04.01.2016 07:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul ve Gölcük´te 2009 Temmuz ayında eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda tutuklanan teğmen ve Sat komandolarını yine kendini bir teğmen olarak tanıtan kişinin ihbar ettiği ortaya çıkmıştı.

İstanbul Emniyet´ine gelen bir ihbar e-postasınde, “Ben de bir teğmenim. Bir yapılanma var. Bu yapılanmadan duyduğum rahatsızlığı dile getireceğim. Artık birilerinin buna dur demesi lazım” diyerek teğmenlerin isimlerini ve adreslerini verip suikast iddiasında bulunmuştu.

Bu ihbar maili sonrası savcı Fikret Seçen ile Zekeriya Öz’ün emriyle Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Donanma Komutanı Eşref Uğur Yiğit’e suikast iddiasıyla 21 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul ve Gölcük´te eş zamanlı gerçekleştirilen ve TNT kalıpları ile uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği operasyon kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde Teğmen Faruk Akın, Tarık Ayabakan, Burak Düzalan, Sinan Efe Noyan, Koray Kemiksiz, Ülkü Öztürk, Yakut Aksoy, Ali Güçlü, Alperen Erdoğan gözaltına alınıp tutuklandı. 9 teğmen hakkındaki iddanameye göre teğmenler hakkında 20 yıla kadar hapis istendi.
 
‘Onlara güveniyoruz’
 
İki komutan müşteki sıfatıyla katıldıkları duruşmalarda teğmenler hakkındaki suçlamalara inanmadıklarını belirtip, “Bu çocuklara güvenip inanıyoruz” dedi.  84 sanıklı davanın ise kurmaca delillerle oluşturulduğunu belirten Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi 2 Ekim’de beraat kararı verdi.

BAKANLIĞIN ONAYI GEREKİYOR
 
Teğmenlerin avukatı Hüseyin Ersöz, 6 yıl hiçbir terfi yapılmamasının haksızlık olduğunu belirterek Balyoz davası mağdurlarına yapıldığı gibi teğmenler için de terfi için harekete geçirilmeli” dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da Genelkurmay harekete geçerek 6 yıldır terfi alamayan teğmenlerin terfisi için bir taslak hazırladı. Hazırlanan taslak Milli Savunma Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlığının onayı sonrası teğmenler alamadıkları iki dönemlik terfinin iade edilmesiyle binbaşı rütbesiyle görevlerine devam edecek.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 9
  • sub 8 yıl önce Şikayet Et
    ateş olmayan yerden...
    Cevapla
  • devle islamiye 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk ile isbirligi yapan komutanlar heronlari bos arazilerde dolandiranlar konvoylarin gecis guzergahlarini baskin yapan pkk lilara veren rutbeli askerler hepsi yalanmi simdi peki ya pkk ile kacakcilik yapan bu isten pay alan rutbeli askerlerdemi yalan.
    Cevapla
  • temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne hedeflenmis bu da dikkatle incelenmelidir
    Cevapla
  • Beyman 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda Fetönün hışmına uğrayan askerlerimizden
    Cevapla
  • FETÖ kumpası 8 yıl önce Şikayet Et
    bu teğmenlere görevlerinin iade edilmesi yetmez bu kumpası onlara kuran teğmenler de hapse atılığı en ağır cezayı almalı ki adalet yerini bulsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...