Makina Mühendisleri Değişim Grubu sandığa çağırdı!

Makina Mühendisleri Odası'nın 17 Ocak'taki seçimi öncesi, MMDG bütün üyeleri sandığa davet etti.

Makina Mühendisleri Değişim Grubu sandığa çağırdı!
Makina Mühendisleri Değişim Grubu sandığa çağırdı!
GİRİŞ 12.01.2016 09:24 GÜNCELLEME 12.01.2016 09:26

2 yılda bir gerçekleştirilen Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi'nin 32. seçimi 17 Ocak tarihinde Şişli Özel Karagözyan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilecek.

GRUPLARIN ALDIĞI OYLAR SANDIĞIN İRADESİNE YANSIMIYOR

Ancak odanın mevcut seçim yapısı gereği nispi temsil olmadığı için seçime katılan grupların aldığı oy sandığın iradesine yansımıyor. Yani bir grup diğer bir gruptan %1 oy fazla almış dahi olsa tüm yönetimi kendi listesinden oluşturuyor.

SANDIĞA DAVET

Kendi listesini oluşturup seçime girmeye hazırlanan Makine Mühendisleri Değişim Grubu bu dengesizlikle mücadele ederken, tüm üyeleri pazar günü yapılacak olan seçimde sandık başına davet ediyor.

BİRÇOK STK'NIN ORTAK SESİ MMDG

Kendilerini "birçok STK'nın ortak sesi" olarak niteleyen ve Makine Yüksek Mühendisi Rasim Bacacı'yı MMO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday gösteren Makine Mühendisleri Değişim Grubu'nu, TEKDER, ÜLKÜ-DEK, Mühendisler Vakfı, İTÜ Mezunları Derneği, Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Anadolu Gençlik Derneği, Cinannüma, MTTB, Birlik Vakfı Mühendisler Kulübü, MMG (Mimar ve Mühendisler Grubu), Mimar Sinan Mühendisler Birliği gibi STK'lar destekliyor.

"İdeolojilerin meslektaşlarımızı kavga ve kaos sürüklemesine karşıyız" sloganıyla yola çıkan MMDG'nin bildirisinde  "MAKİNA MÜHENDİSLERİ DEĞİŞİM GRUBU olarak bizler meslek odalarının meslektaşlarımızın gelişimini ve ülkemizin kalkınmasını sağlayacak yegane yerler olarak görmekteyiz. Bu maksatla odaların anarşist söylemlerle her türlü sokak eylemine katılması yerine mühendislerin yetişmesine ön ayak olan kurumlar olması gerektiğine inanıyoruz" şeklindeki ifadeler dikkat çekiyor.

Makina Mühendisleri Değişim Grubu adayı Makine Yüksek Mühendisi Rasim BACACI MMDG'yi resmi internet sitesinde şöyle tanımladı;

Makina Mühendisleri Değişim Grubu, inancı, düşüncesi ve yaşam tarzı nasıl olursa olsun, bütün meslektaşlarını aynı ailenin birer mensubu kabul eden ve tüm meslektaşlarının mesleki başarılarını artırmayı hedefleyerek ülkemize ve tüm insanlığa hizmet etmeyi amaçlayan bir anlayışın ürünüdür. Makina Mühendisleri Değişim Grubu, meslektaşlarımızı asgari müştereklerde bir araya getirmeyi amaçlayan; insan sevgisini, hoşgörü ve diyaloğu her türlü siyasi görüşün ve ideolojinin üzerinde tutan, idealist, çalışmaktan yılmayan, ilkeli, dürüst, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkan, milli ve manevi değerleri önemseyen, ülkemizin bilim ve teknoloji temelinde gelişimini hedef edinmiş bir gruptur.

Ulus devletler dünyasından küresel dünyaya, modernist düşünceden postmodernist düşünceye, yönetimden yönetişime, sanayi toplumundan bilgi toplumuna, seri üretimden esnek üretime, temel mühendisliklerden multidisipliner mühendisliklere geçiş gibi büyükdeğişimlerin yaşandığı günümüz dünyasında; Makina Mühendisleri Odası’nın mevcut bağnaz ve ayrıştırıcı yönetim yapısından daha üretken ve inovatif bir yönetim yapısına evrilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bahsettiğimiz gelişmenin sağlanabilmesi için değişimin esas olduğuna inanıyoruz. Bu maksatla gurubumuzun ismini Makina Mühendisleri Değişim Grubu olarak belirledik.

Güçlü bir ülke, ancak tüm kurumlarının sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmesiyle mümkün olabilir. Bu amaca yönelik olarak, meslek odaları da üzerine düşen sorumlulukları en iyi, en güzel, en faydalı ve en adil bir şekilde yerine getirmelidir.

“Değişim Güçtür” düsturu ile yola çıkan Makina Mühendisleri Değişim Grubu; meslektaşlarımız için; farklı düşünce ve görüşlere hoşgörülü, üyelerinin maddi ve manevi değerlerini önemseyen, kurumlar arasında diyalog ve iyi ilişkiler geliştiren, huzur ve hoşgörü ortamının sağlandığı bir Makina Mühendisleri Odası oluşturmak için çalışmalarını uzun zamandan beri büyük bir gayretle sürdürmektedir. Makina Mühendisleri Odasını ideolojik zihniyetlerden ve siyasetten arındırıp tüm toplumun ve öncelikle üyelerimizin beklentileri çerçevesinde, kendi sorumluluk alanlarında “değişim, dönüşüm ve gelişimin” in öncüsü haline getirebilmek amacımızdır. Odamızın “-izm”lerin boyunduruğundan uzaklaşıp ülkemizin ihtiyacı olan bilim üreten teknik insan kaynağının mesleki dayanak noktası hüviyetine bürünmesi gerekmektedir. Makina Mühendisleri değişim Grubu olarak ülkenin kalkınmasına mesleki olarak yön verebilecek bir potansiyeli olan Makina Mühendisleri Odasının amacına uygun olarak yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin artık bu köhneleşmiş düşünce yapısından sıyrılarak üyelerinin mesleki gelişimini ve ülkesinin teknolojik kalkınmasını önceleyen kadrolar tarafından yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. 

Ağırlıklı olarak Makina ve Endüstri Mühendislerinden oluşan Oda’mızın faaliyetlerinde amaç:

· Meslektaşlarımızı geleceğin teknolojilerine hazırlamak,

· Mesleki etkinlikleri kolaylaştırmak,

· Meslektaşlarımızın özlük haklarını geliştirmek,

· Mesleğin kamu yararına uygun olarak gelişmesini sağlamak,

· Meslek mensuplarının birbirleriyle ve toplum ile olan ilişkilerini geliştirmek,

· Meslek disiplinini ve ahlakını korumak,

· Ülkemizin bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlamak,

· Dünyamızın ve ülkemizin doğal kaynaklarını, ekolojik dengesini, tarihi değerlerini ve kültürel mirasını korumak için gerekli girişim ve etkinliklerde bulunmak olmalıdır.

Bacacı seçim öncesi ise tüm MMO üyelerine şu çağrıyı yaptı;

Yaklaşık 25 bin üyesi bulunan Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ni iki yıl boyunca idare edecek yöneticiler, son iki dönemdir sadece 3.500 oyla seçilmektedir. Bu, toplumsal katılım ve genelin temsili adına, çok yetersiz bir katılımdır. Makina Mühendisleri Odasını en iyi şekilde yönetebilecek yöneticilerin seçilmesi meslektaşlarımıza ve ülkemize en iyi hizmetlerin kazandırılması için bu katılımın artırılması gerekmektedir. Bu nedenle meslektaşlarımızın bu konuda daha bilinçli ve duyarlı olmalarını arzu ediyoruz. Ayrıca oda üyelik borcunun oy kullanmaya engel olmadığını hatırlatmak isteriz.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimlerine, odaya üye olan, tüm Makina, Endüstri, İşletme, Uçak, Uzay, Havacılık, Sistem, Sanayi, Makina Teknik Metot, İmalat-Üretim, Üretim Tekniği Sistemleri, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisleri katılabilmektedir.

17 Ocak 2016 Pazar günü ise Şişli Özel Karagözyan Ermeni İlköğretim Okulunda seçim yapılacaktır. Tüm meslektaşlarımızı, yapılacak seçimlere katılarak, Makina Mühendisleri Değişim Gurubu’na destek vermeye davet ediyoruz.

Yeni umutlarla ve heyecanlarla girdiğimiz 2016 yılının meslektaşlarımıza, ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diler; seçim sürecine katkı sağlayan tüm meslektaşlarımıza, Makina Mühendisleri Değişim Grubu adına teşekkürlerimizi, saygılarımızı ve şükranlarımızı sunarız.

bilgi@mmodegisimgrubu.org

www.mmodegisimgrubu.org

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir