Canlı bomba turistlerin arasında patlattı

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama canlı bomba tarafından turist kafilesi içinde gerçekleştirildi.

GİRİŞ 12.01.2016 10:52 GÜNCELLEME 12.01.2016 13:21
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen, ölü ve yaralıların olduğu patlamanın Dikilitaş civarında Alman Çeşmesinin olduğu bölümde bir turist kafilesinin arasına karışan canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Canlı bombanın hedefinde ise Alman turistler vardı. Patlamada 10 kişi hayatını kaybetti.

Sultanahmetteki patlamada yaralananların arasında ilk belirlemelere göre 6 Alman, 1 Norveç ve 1 Peru vatandaşı var. 

10 KİŞİ ÖLDÜ

Patlamanın turist kafilesine yönelik bir saldırı olduğu ve canlı bombanın kendisini patlattığı öğrenildi. Kafilenin Alman turistlerden oluştuğu ve 10 turistin öldüğü açıklandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Patlamanın nasıl ve kim tarafından gerçekleştirildiğine dair İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Bombalı saldırıda 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

CESET PARÇALARI MÜZE KAPISINDA

İslam Eserleri Müzesi’nin tam karşısında yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültü ile geldiğini ve arkasından müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları da patlamanın canlı bombadan kaynaklı olduğunu belirttiler.

IŞİD SALDIRISI OLABİLİR Mİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Daire’de kriz toplantıları yapılırken, eylemle ilgili de İstanbul ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Hürriyet'in haberine göre; terör ve istihbarat birimlerinin patlamayla ilgili yaptığı ilk değerlendirmede saldırının canlı bomba eylemi olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Saldırının turist grubuna yönelik olması, eylem şekli, olayda yabancıların ve sivillerin hedef alınması göz önüne alındığı eylemin IŞİD’in yapma olasılığı kuvvet kazandı. IŞİD’in yabancılara ve turistlere yönelik eylem hazırlığında olduğu yönünde istihbarat sağlanmış ve bu konuda il emniyet müdürlükleri uyarılmıştı.

GÖRGÜ TANIĞI: POLİS OLDUĞU İÇİN ERKEN PATLATMIŞ

Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan bir görgü tanığı bomba parçalarının Adliye'nin önündeki sokağa düştüğünü belirtti.

Sultanahmet Meydanı’nın hemen arkasındaki sokakta ofisi bulunan D. E., "Patlamadan on dakika önce ofisime girdim. Patlama saat 10.20’de oldu. Dışarı çıktığımda insanlarda büyük bir panik vardı. Buradaki otopark görevlisi bir kadının, sokağın başındaki seyyar satıcının önünden geçerek kendini patlattığını söyledi. Aslında hedefin zabıta noktası olduğu söyleniyor ancak orada polis olduğu için daha erken kendini patlatmış. Burada Japon turistlerin patlama esnasında çevrede olduğu konuşuluyor. Sokağa ve bizim ofislerimize düşen bomba parçaları polisler tarafından toplandı. İlk anda büyük panik oldu ancak şimdi insanlar sakinleşti. Bölge giriş çıkışa kapatıldı" dedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Patlamanın ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Patlama, 10.20 sıralarında oldu. Çevre semtlerden de duyuldu.

Bir turistin telefonuyla kaydedildiği iddia edilen patlama anı:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • putinide düşünün 8 yıl önce Şikayet Et
    Putinin işid içinde ajanı çok.Rusya ve putin bu işin arkasından çıkabilir bu yönüylede araştırılmalı putin türkiyede kaos ve kan akmasını istiyor.
    Cevapla
  • halit kara 8 yıl önce Şikayet Et
    intikam olarak bin tane hdp liyi asin yada pkk yanlisini eger bogle olaylardan kurtulmak istiyorsak israilde olsun 10 kisi 2 bin filistinliyi oldurur hemen.
    Cevapla
  • ugoss 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey Allah düşmanları! istediğiniz kadar uğraşın, İslam'ın nuru sönmeyecek!
    Cevapla
  • SELÇUK 8 yıl önce Şikayet Et
    tüm müslümanlar tek vücut olmadığı müddetce bu böyle olacak böyle biline....
    Cevapla
  • Derda 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar hazirlikli olun yeni bir dalgayla isid adi altinda baskinlar yapilacaktir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız