3 ilçeye 15 zırhlı karakol kurulacak

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde geçici zırhlı karakolların kurulacağı yerler belirlendi.

3 ilçeye  15 zırhlı karakol kurulacak
3 ilçeye 15 zırhlı karakol kurulacak
GİRİŞ 21.01.2016 07:34 GÜNCELLEME 21.01.2016 07:35
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bu konuda, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’ya bir sunum yapıldı. Her ilçeye, 5’er olmak üzere toplam 15 karakol kurulacak. Karakollarda, Özel Harekât polisleri görev yapacak. Geçici karakolların sayısı, terör tehdidinin azalmasıyla birlikte her ilçede 2’ye düşürülecek.

HENDEK KAZILAMAYACAK

Geçici karakollardaki Özel Harekât polisleri, terör örgütlerinin mahallelere girişine izin vermeyecek, terör olaylarına anında müdahale edecek, hendek kazılmasının önüne geçecek.PKK’nın mühimmat desteğini kesecek, tuzaklama yapmasını engelleyecek.

Güvenlik kaynakları, karakolların kurulması konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Geçici karakollar silahlı saldırılara karşı koyacak yapıda inşa edilecek, el yapımı patlayıcılardan etkilenmeyecek” dedi.

15 GÜNDE TAMAMLAMA HEDEFİ

Güvenlik kaynakları, operasyonların Silopi’de tamamlandığını, Sur ve Cizre’de ise 15 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.Sur ve Cizre’de daha sonra sadece gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak, terör örgütlerinin gece bölgeye yerleşmesinin önüne geçilecek.

ZIRHLI ARAÇ İSTENDİ

Öte yandan, operasyonların devam ettiği Güneydoğu’da ilçeler, merkezden zırhlı araç ve gece görüş dürbünü istedi.Kaynaklar, bölgede personel sayısının arttığına işaret ederek, zırhlı aracın ve gece görüş dürbününün yeterli olmadığını kaydetti.

YORUMLAR 14
  • Yusuf konaklı 8 yıl önce Şikayet Et
    bir tanesini sur da eski Mardin kapı karakolunu yerine yapın bundan sonra gözlerinin yaşına bakmayın ben bir kürdüm ama bunlar kürt düşmanıdır.maskeleri düştü artık kimse itibar etmiyor.
    Cevapla
  • aslanim 8 yıl önce Şikayet Et
    isde bu benim kürt kardesim. Muminler ancak kardesdirler. Ezan dinmesin
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    bataklığı kurutun. idam ve vatandaşlıktan çıkartma getirin.
    Cevapla
  • Mehmetcik 8 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışında da önemli noktalara operasyonlar yapilmali
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    dag eteklerinden cizreye kadar gelen tünelleri bulabilmek icin ugrasmayin yikın tüm cizreyi. belediyelere kadar yikın bu tüneller aramakla bulunmaz.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    asker ne istiyorsa anında gönderilmeli. büroksasiden nefret ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"