Kürt sanatçıya dayak sonrası gizli toplantı

HDP'ye yeter atık mesajı veren ve evinin önünde saldırıya uğrayan Kürt sanatçı Çiyager soruşturmasında önemli bir delil ele geçirildi.

GİRİŞ 01.02.2016 09:07 GÜNCELLEME 01.02.2016 09:08
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Saldırıdan sonra bir kafede toplanan HDP'liler bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülere göre, saldırganlar yakalanmaları halinde polise nasıl ifade vereceklerini kararlaştırıyor.

Yaklaşık 10 kişi olduğu görülen HDP'liler arasında, sanatçı Çiyager'in PKK'lı akrabaları da yer alıyor. Toplantıda saldırının parti ve PKK ile ilişkilendirilmemesi gerektiği vurgulanıyor.  Toplantıyı cafede bulunan bir vatandaş an be an cep telefonuyla kaydediyor.

Kürt sanatçı Çiyager’e (Mehmet Karakuş) saldıran grubun olaydan hemen sonra HDP’li bir vatandaşa ait olan kafede toplandığı ortaya çıktı. Toplantı esnasında kafede olan bir vatandaş ise tüm konuşmaları saniye saniye cep telefonuyla kaydetti. Saldırganlar toplandıkları kafede yakalanmaları halinde polise nasıl ifade vereceklerini kararlaştırıyor.

10 KİŞİ KAFEDE BULUŞTU

Yaklaşık 10 kişiden oluşan olan grubun içinde saldırganların yanı sıra HDP’li iki kişi ile Çiyagerin eski eşi ve kayınbiraderi de bulunuyor. PKK/HDP/KJA hakkında Star’a yaptığı açıklamaların ardından içinde akrabalarının da olduğu bir grup HDP’li tarafından evinden çıkarken saldırıya uğrayan Sanatçı Çiyager kendisini dövenlerin daha önce tehdit eden kişiler olduğunu söylemişti.

YAKALANIRSANIZ SAKIN HDP VE PKK’Yİ SÖYLEMEYİN

Toplantıda dikkat çeken en önemli noktası ise PKK’nın talimatıyla yapılan saldırının HDP ve örgütle ilişkilendirilmemesinin istenmesi…Saldırı ile ilgili sabah saat 11.00 sıralarında Turgut Özel Bulvarında bir kafede kaydedilen görüntülerde, grubun arasında bulunan bir kişi, diğerlerine nasıl ifade vereceklerini izah ediyor.

Bu kişi, “O sizi görünce, sizin ona saldıracağını düşündüğü için size saldırdı. O bölgede güvenlik kameraları var mı? Olursa sıkıntı olur.” diyerek, yakalanmaları halinde nasıl ifade vereceklerini tembihliyor. Görüntüleri kaydeden vatandaş devamında ise bu kişinin gruptakileri olayın kesinlikle HDP veya PKK ile ilişkilendirilmemesinin gerektiğini vurguladığını söyledi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 16
  • Damar 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan uyuşturucu satan bu paraları pkk ya silah temini için verenlerin eşleri akrabaları milletvekili olmadımı.oysa birinizin bir yakını yüz kızartıcı bir suç işlemiş olsa sizi resmi daireye memur olarak dahi almazlar bu çelişkilerede bakmak lazım
    Cevapla
  • İstanbulli 8 yıl önce Şikayet Et
    İdam geri gelsin
    Cevapla
  • adülhamid 8 yıl önce Şikayet Et
    maskeniz her geçen gün daha da düşüyor bu adama yaptıgınız gibi devam edin
    Cevapla
  • kiowa 8 yıl önce Şikayet Et
    hdpkk dır..siyasetçilik oyunu mu oynanıyor??.hdp lilerin ceza alması için daha ne yapmaları lazım?????.Dünyada bunun gibi başak bir örnek olamazzzzzzzz..bu kadar gariplik olurmnu????
    Cevapla
  • 007 8 yıl önce Şikayet Et
    yok canım bu ülkede adalet olmadıgı belli ne partiyi kapatabiliyoruz nede bu hdplileri tutuklayabiliyoruz oysa okadar ispatlar sahitler var ama yinede yok. kapatın su hain partiyi alın milletvekilligini tıkayın bu köpekleri iceri bu bukadarmı zor??? ne olacaksa olsun zaten olan olmus daha neyi bekliyorsunuz sayın yetkililer. bıktık hergün bunların agızkokularını cekmekten. yeter artık yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor