Bayrağın bile donduğu yerde Mehmetçik nöbette

Van'ın Çaldıran ilçesinde askerler en zor şartlarda, dondurucu kış koşullarında terör ve kaçakçılığa karşı mücadele veriyor.

GİRİŞ 01.02.2016 13:05 GÜNCELLEME 01.02.2016 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mehmetçik, Türkiye'nin İran sınırında bulunan 2 bin 552 rakımlı tepenin zirvesindeki Uzunyol Hudut Karakolu'nda, sıfırın altında 40 derece hava sıcaklığında fedakarca vatan savunmasını sürdürüyor.

Türkiye'nin en soğuk ilçesi Çaldıran'ın İran sınırındaki 6. Hudut Alay Komutanlığı 1. Hudut Taburuna bağlı Uzunyol Karakolu'nda Mehmetçiğin bir gününe tanıklık etti.

En zor şartlara hazırlıklı olan askerler, dondurucu kış koşullarına uygun kıyafet ve donanımla terör ve kaçakçılığa karşı, gece gündüz demeden mücadele veriyor.
Zorlu kış şartlarına rağmen vatan savunması için 24 saat gözünü sınırdan ayırmayan Mehmetçik, eksi 40 derecelerde termal kameralarla sınırdan kuş uçurtmuyor. Sınırdan gelecek olası sızmaya karşı her an hazır bekleyen Mehmetçik, karakolda boş zamanlarını çeşitli etkinliklerle geçiriyor.

YORUMLAR 2
  • Rıza 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş gece rahat uyuyabiliyorsa bu vatan evlatları sayesinde.
    Cevapla
  • MALATYALI 8 yıl önce Şikayet Et
    Uzunyol u yaşayan bilir ne iklimi Van a nede ağrı ya benzer ordaki askerlerin gözlerinden öperim hudut kartalları şamyacılar yıldırımcılar ordu isimsiz memetaga aslantaşa 132 142 kadar selamlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü