Kozmik Oda'yı aratan savcılar açığa alınacak

Arınç'a suikast iddiasıyla Kozmik Oda'da arama izni veren iki savcının açığa alınması talep edildi.

Kozmik Oda'yı aratan savcılar açığa alınacak
Kozmik Oda'yı aratan savcılar açığa alınacak
GİRİŞ 04.02.2016 09:04 GÜNCELLEME 04.02.2016 17:25
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

HSYK Başmüfettişi, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla 'Kozmik Oda’da arama yapılmasına neden olan Savcı Mustafa Bilgili ve eski Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın da aralarında olduğu 8 hakim ve savcının açığa alınmasını talep etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı'na girilerek 'devlet sırrı niteliğindeki bilgilerin' de deşifre olmasına neden olan ve takipsizlikle sonuçlanan 'Kozmik Oda' soruşturmasıyla ilgili geçtiğimiz hafta önemli bir karara imza attı. Daire, Kozmik Oda'ya girilmesine neden olan soruşturmayı yaklaşık 4 yıl boyunca yürüten savcı Mustafa Bilgili ile eski Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan, eski Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Hasan Şatır, Dündar Örsdemir, Selahattin Türkeli, eski Özgürlük Hakimleri Halil İbrahim Kütük, Nihal Uslu ve Abdullah Bahçeci hakkında soruşturma izni verdi. Soruşturmayı yürüten HSYK Başmüfettişi, HSYK 2. Dairesi'ne bir yazı göndererek, söz konusu isimlerin tedbiren açığa alınmasını talep etti.


 

KARAR BUGÜN ÇIKABİLİR
 
Daire'nin, müfettişin bu talebini bugün gündeme alması bekleniyor. Daire, müfettişin talebini yerinde görürse söz sonusu isimler, haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştıracak. Bu durumda, 8 hakim ve savcı, maaşlarının 3'te 2'sini alacak. Daire, soruşturma tamamlandıktan sonra bu kişiler hakkında, kovuşturma izni verebileceği gibi, yer değiştirmeden meslekten ihraca varıncaya kadar çeşitli disiplin cezaları verebilecek. Arınç'a suikast iddiası üzerine Ankara Başsavcılığı soruşturma başlatmış, bu kapsamda “kozmik oda”da arama yapılmıştı. Ardından soruşturmaya ilişkin 38 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.
İhraç edildi
 
Adana'da MİT TIR'larının aranmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan dönemin Jandarma Alay Komutanı Özkan Çokay TSK'dan ihraç edildi. Adana Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ın ihraç kararı yaklaşık 2 ay önce alındı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin onayının ardından mevzuat gereği İçişleri Bakanlığı'na gelen ihraç kararı, Bakan Efkan Ala'nın da imzasının ardından önceki gün yürürlüğe girdi. (Yenişafak)

YORUMLAR 20
  • SUAT 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH,ım sen bizim nefsimize hakim olmamıza yardım ed.Kibirden uzak eyle az verip aca bırakma çok verip şımartma sen büyüksün ALLAH,ım
    Cevapla
  • adam uzun 8 yıl önce Şikayet Et
    at üsküdar geçmek. günaydın. bu davanın savcısı. falan filan
    Cevapla
  • AKIL LAZIM 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu savcılara emır veren kım ? KOSKOCA adalet bakanlıgından ızınsız boyle bır ıs yapabılırlermı?
    Cevapla
  • 12 imam aşkina 8 yıl önce Şikayet Et
    peki bu tsk nin kozmik oda arayan savcilar yarin birgun cikarda odadaki sirlari yabancilara verirse ya ne olacak turkiyenin kilotunu cikarttirdiniz şimdide utanmadan bu millete anlatiyorsunuz.ben ne deyim.
    Cevapla
  • a can 8 yıl önce Şikayet Et
    savcılar tamam ya arınç...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak