Milli savaş uçağımızın adresi belli oldu!

Milli Muharip Uçak Projesi'nin yönetim üssü, ODTÜ Teknokent'teki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Ar-Ge Merkezi olacak.

Milli savaş uçağımızın adresi belli oldu!
Milli savaş uçağımızın adresi belli oldu!
GİRİŞ 17.02.2016 10:45 GÜNCELLEME 17.02.2016 13:39
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Milli Muharip Uçak Projesi'nin yönetim üssü, ODTÜ Teknokent'teki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ar-Ge Merkezi olacak.

YÖNETİM MERKEZİ TUSAŞ AR-GE

Milli Muharip Uçak Projesi'nde nihai tasarıma ilişkin karar ve sözleşmenin imzalanması beklenirken TUSAŞ, projeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, projenin yönetim merkezi olarak ODTÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren TUSAŞ Ar-Ge Merkezi seçildi.

SAVUNMA FİRMALARINA GÜÇ VERECEK

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye için önemli bir proje olan TUSAŞ’ın Milli Muharip Uçak Projesi'nin ODTÜ Teknokent çatısı altında gerçekleşmesinden onur duyduklarını söyledi. Kızıltaş, projenin ve TUSAŞ’ın, ODTÜ Teknokent bünyesinde yer alan savunma firmalarına güç ve motivasyon vereceğini vurguladı.

Sözleşme bekleniyor

Türk Hava Kuvvetlerinin savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için yürütülen arayışlarda TUSAŞ, uçağa yönelik harekat ihtiyaçlarının belirlenmesi, gereksinim analizi çalışmaları, hava aracı ve sistem/alt-sitemlerinin kavram tanımlaması, milli imkan ve kabiliyetler ile yapılabilirliğin araştırılması, uluslararası işbirliği modelleri konularında çalışma yapmakla görevlendirildi.

UÇAĞIN TASARIMI İÇİN 3 ALTERNATİF

Tamamen özgün olarak geliştirilen Milli Muharip Uçak Projesi'nde onlarca çalışma sonunda nihai tasarım için 3 alternatif oluşturuldu. Uçağın motor sayısının kararlaştırılması tasarım aşaması için belirleyici olacak. Uçağımızın tasarımı ve içerisinde kullanılan alt sistemler için olabildiğince milli çözümlere yer verilecek.

Milli savaş uçağına ilişkin sözleşme görüşmelerinin yılın ilk yarısında tamamlanması ve bu dönemde uçağın tasarımına ilişkin belirleyici kriterlere yönelik çalışmaların da Türk Hava Kuvvetleri ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile sonlandırılması bekleniyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 56
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Belki bu milli uçak projesi işe yarar.
    Cevapla
  • mert Canturk 8 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ benc yanlış orası resmen ya adamlar militan yetiştiriyor ne yani şimdi adamlardan milli projeyi geliştirmelerini mi bekleyeceğiz. Yazık Hata yapılmış.
    Cevapla
  • rauf 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu odtüden alın İTÜ'ye verin. odtü'ye güvenilmez.
    Cevapla
  • nevsehir 8 yıl önce Şikayet Et
    odtu neden zipliyordu proije vermedikleri icin alsinlar biraz ugrasinlar ve zaman gecirsinler ucak proijesi hazir bile nasil olacak kim yapacak devlet saglam isi yapiyor helal AKP yola devam hedef buyuk 2023
    Cevapla
  • ibrahim.m. 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkede acilen alınması gereken onlem.ay yıldız heykırları gibi.millli duşunen beyinlerin koruma altına alınması devlet eliyle milli olmayan hainleride yok etmesi.bunun içinde once meclisten başlaması sonra unuversiteler yargı ve askariye olmak uzere temizlenmeli.yapılacak projeler biranonce hizmete sokulmalı.Allah kolaylık versin
    Cevapla
  • lazığli 8 yıl önce Şikayet Et
    Tasarım ve geliştirme ODTÜ'ye kaldıysa vay halimize..bilgileri bize vermeden abd ve İsrail'e verirler..yazık ki çok yazık..neden bunların elinden önemli geliştirmelerin ve icatların yapıldığı uzay bilimleri alınmıyor...
    Cevapla
  • Semih 8 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu Teknolojiyi ODTÜ yapıyor ve bir zararıda olmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de yeni kriz! Hükümet dağılma noktasına geldi...
Saplantılı köpek sever kadından kendisinden yardım bekleyen kadına skandal cevap!