TSK açıkladı; Kandil'de o isim de öldürüldü

Türk Hava Kuvvetleri'na bağlı F-16'ların düzenlediği hava harekatında PKK'nın Mardin İli sözde eyalet sorumlusu ve yanındakiler öldürüldü.

GİRİŞ 20.02.2016 10:01 GÜNCELLEME 20.02.2016 14:46
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Güvenliklik birimlerinden alınan bilgiye göre, terörist elebaşlarından biri olan Dersim Saha sorumlusu Baran Kod adlı İsmail Aydemir 16 Eylül 2015 tarihinde alınan istihbarat sonucunda kırsalda yapılan bir toplantı esnasında düzenlenen hava harekatı ile beraberindeki sözde lider kadrosuyla beraber öldürüldü.

Bir ihbarı değerlendiren Türk Silahlı Kuvvetleri, hiç vakit geçirmeden Mardin ili kırsalında BTÖ mensubu teröristlerin bir toplantı yaptığını öğrendi ve bölgeye sevk edilen Hava Kuvvetlerine ait F-16’lar ile söz konusu grubu bulundukları bölgede imha edildi.
 
İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre; söz konusu toplantıya başkanlık eden Mardin ili sözde Eyalet sorumlusu Botan kod adlı Faruk Atan ve beraberindeki sözde lider kadrosu imha edildi. Bu ihbarı kendi içlerinden bir haber elemanı yapmış ve ihbarında; Botan kod adlı Faruk Atan’ın Mardin Nusaybin’de ve Şırnak İdil’de operasyon icra eden güvenlik kuvvetleri birimlerine yönelik eylemlerde bulunacağını ve bu nedenle kendi emrindeki lider kadrosuyla bir toplantı yapacağını, ayrıca aynı ilçelerde devlet yanlısı olan vatandaşlara gözdağı vermek, ilçelerdeki terörist unsurları takviye etmek maksadıyla çeşitli eylemler yapma yönünde hazırlık içinde olduklarını bildirdi.
 
Ancak yapılan etkili hava harekatı sonucunda grubun tamamı bu hain emellerine kavuşamadan öldürüldü.

YORUMLAR 26
  • Sabırsız 8 yıl önce Şikayet Et
    Hem bu dünyanız yandı, hem ebedi Dünya'nız gördünüz mü .. Boş kafalar...
    Cevapla
  • Hizli 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu sunlarin en ust liderlerini oldursek ya, yetti artik.
    Cevapla
  • RAMAZAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Allaha şükürler olsun..........................................
    Cevapla
  • Mantar Kafa 8 yıl önce Şikayet Et
    pkklı hdpli ypgli daha ne kadar grup varsa. emperyalistler sizi kullanıp duruyor. bu devlet size devletçik değil mahalle bile kurdurmaz. yazık boşa akan kanlara. it gibi geberip gidiyorsunuz. dininiz yok imanınız yok. dünyanız boşa ahiretiniz boşa. azıcık aklınızı kullansanız. fitne çıkarmasanız.
    Cevapla
  • ♡***1453***♡ 8 yıl önce Şikayet Et
    iki gün sonra karayılan cıkar açıklamalarda bulunur. Şunların leşlerini getirin artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor