O filmin tüm geliri yetimler için kullanılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hatay'da bulunan Dünya Şehit Çocukları Vakfı Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

GİRİŞ 21.02.2016 22:52 GÜNCELLEME 22.02.2016 10:03

Eroğlu'na Hatay Valisi Ercan Topaca, Vakıf Başkanı İsmail Yıldırım, Vakıf Başkan Yardımcısı Salih Memişoğlu, Hatay AK Parti Milletvekilleri de eşlik etti. 

Bakan Eroğlu öğrencilerle oyuncak takdim edip protokolle birlikte halleriyle hemhal oldu Başkan yardımcısı Eroğlu'na vakfın kuruluşu ve vakıfta bulunan 770 öğrenci hakkında bilgiler verdi.

BAKAN EROĞLU KENDİ ELİYLE ÇAY İKRAM ETTİ

Bakan Eroğlu protokol toplantısında davetlilere kendi eli ile çay ikramında bulundu. Eroğlu, burada Suriyeli yetimlerin hazırladığı gösterileri izledi.

Suriyeli yetimlerle yakından ilgilenen Bakan Eroğlu, buradaki konuşmasında, okuldaki Suriyeli yetimlere sahip çıkan herkese teşekkürlerini iletti.

Çocukların, kendileri için birer emanet olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar yetim, dolayısıyla artık milletimizin yüreğine bunlar emanet edilmiş. İnşallah biz de bu emanetlere, bu yavrulara sahip çıkacağız, en iyi şekilde yetiştireceğiz. Allah'a şükür bizim 700 tane torunumuz var. Bu konuda gerçekten milletimize ve devletimize şükran borçluyuz. Bunlar, milletimizin gerçekten ne kadar önemli kadirşines, yardım sever olduğunun açık göstergesidir. Batı'da buna rastlayamazsınız, dünyada yoktur. Biliyorsunuz maalesef Akdeniz'de onları denize gömüyorlar ama biz yüreğimize gömüyoruz. Bu çocuklar yüreğimizde, bizlerin emaneti."

Balkanlardan, Suriye'den, Irak'tan ve Kafkaslardan birçok mazlumun zulüm yüzünden kaçarak Türkiye'ye sığındığını anımsatan Eroğlu, "Dolayısıyla burası, bütün dünyaya kucağını açan, gönlünü açan bir ülke. O yüzden sizler mazlumsunuz, sizlerin duası çok geçerli. Bu bayrağın bu topraklardan ilelebet dalgalanması için dua edin" ifadesini kullandı.

Okul Müdürü Emine Köse ise memlekette huzurun bozulmaması için her gün dua ettiklerini kaydetti.

Ziyaret Salih Memişoğlu'nun öğrencilerin elinden aldığı plaketi Bakan Eroğlu'na takdimi ile son buldu. 

FİLMİN GELİRİ PROJEDE KULLANILACAK

Ayrıca geçtiğimiz yıl 2014 de vizyona giren Azazil Düğüm sinema filminin geliri de şehit çocuklarının eğitim öğretimi için burada kullanılmıştı.

Yapımcılığını Burak Memişoğlu'nun üstlendiği Metafizik Uzmanı Salih Memişoğlu'nun yaşadığı gerçek ve sıradışı konuları işleyen filmin 2. halkası olan 'AZAZİL 2: BÜYÜ' 25 Mart'ta vizyonda olup elde edilen gelir yine sosyal sorumluluk projesi bünyesince burada kullanılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı