Başkent caddelerine yüz tanıma sistemi

Canlı bomba olarak seçilen ve ilgili birimlerde arama kaydı bulunan kişiler yüz tanıma sistemi sayesinde tespit edilebilecek.

Başkent caddelerine yüz tanıma sistemi
Başkent caddelerine yüz tanıma sistemi
GİRİŞ 25.02.2016 10:46 GÜNCELLEME 25.02.2016 11:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başkent’te dönük yeni güvenlik konseptinin masaya yatırıldığı brifingde Davutoğlu, Ankara’ya özel güvenlik tedbiri alınacağını da açıklamıştı. İlgili bakan ve bürokratların da tam kadro katıldığı güvenlik zirvesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan çarpıcı talepler geldi.

YÜZ TANIMA SİSTEMİ GELİYOR

Başsavcılık, hem Ankara Tren Garı patlamasında hem de Merasim Sokak’ta ki patlamanın soruşturma aşamasında elde ettiği bulgular doğrultusunda bombacıların hedef olarak kalabalık noktaları seçtiklerine dikkat çekti. Bunun önlenmesi için özellikle Kızılay, AŞTİ, tren garı ve Ulus meydanı ile kalabalığın yoğun olduğu bölgelere yüz tanıma sistemi kurulmasını talep etti. Böylelikle canlı bomba olarak seçilen ve ilgili birimlerde arama kaydı bulunan kişiler yüz tanıma sistemi sayesinde tespit edilebilecek.

BOMBA ARAYAN KÖPEKLER 

Başsavcılığın bir diğer önerisi ise emniyet tarafından özellikle kaçakçılık ve narkotik suçlarla mücadelede sahada görev yapan dedektör köpeklerin bombalı saldırılara karşı da devreye sokulması oldu. Bomba dedektör köpeklerin kalabalık meydanlarda zaman zaman dolaştırılması ve bu sayede olası bomba ve canlı bombaların tespit edilmesinin sağlanabileceğini ifade etti. Özel güvenlik önlemleriyle beraber özel eğitim almış polislerin de Ankara’da görev yapması başsavcılığın diğer bir talebi oldu. Polis sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Başsavcılık, bin 200 civarında polis takviyesi yapılmasını istediği de öğrenildi. 

Ebru Karatosun - Türkiye

YORUMLAR 8
  • inanmıyorum 8 yıl önce Şikayet Et
    günlerce ankara sokaklarında aracındaki bombayı patlatacak kritik bir yer arayan teröristin aracının plaka numarasını elde olan ama nedense (doğru düzgün)kullanılmayan plaka okuma sistemi yüzünden engelleyemeyen istihbarat ve emniyet teşkilatlarımıza artık güvenim yok..bu sebeple aylardır şehir merkezlerine gitmiyorum
    Cevapla
  • suat trabzon 8 yıl önce Şikayet Et
    Yok muydu lan hala :))) 50 sene önceki teknoloji :))) bide gelişmişlik taslıyosunuz.. Adamlar bavulu bırakan adamı bile takip eden kamera kullanıyor..
    Cevapla
  • harika 8 yıl önce Şikayet Et
    Bomba bahane fişleme şahane.
    Cevapla
  • Avrupali Turkler 8 yıl önce Şikayet Et
    acilen cipli plaka uygulamasina gecilmelidir
    Cevapla
  • MOLLA 8 yıl önce Şikayet Et
    yeni mi aklınız başınıza geldi türkiyenin her tarafı demir ağlarla donatıltı yollar yapıldı sıra şimdide kameralar ve yüz tarayıcılarda haydi türkiyem bunuda gerçekleştir bakın o zaman şeytanın uşakları yeryüzünde cirit atabilecekler mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı