Erdoğan ile Gül'ün görüştüğü önemli konu

Yeni Yüzyıl Gazetesi yazarı Seda Şimşek, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detaylarına ulaştı.

Erdoğan ile Gül'ün görüştüğü önemli konu
Erdoğan ile Gül'ün görüştüğü önemli konu
GİRİŞ 07.03.2016 09:02 GÜNCELLEME 07.03.2016 09:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şimşek, Erdoğan ve Gül görüşmesinde konuşulan Kayseri’de kurulacak olan Abdullah Gül Müzesi ile ilgili köşesinde önemli bilgiler paylaştı.

Şimşek, olası Gül-Erdoğan krizi çıkarmaktan medet umanlara da "boş havuza atlamayın" tavsiyesinde bulundu.

Şimşek yazısını, "Erdoğan ile Gül müzeye ilişkin bütün detayları birlikte hâlâ ele alabildiğine göre, atılan köprüler ya da çekilen fişler filan söz konusu değil. Bu hamur daha çok su kaldırır! Siyasette kendilerine yeni ikbal kapıları arayanlara, en azından şimdilik boş havuza atlamamaları tavsiye olunur." diyerek bitirdi.

İşte Seda Şimşek'in Gül- Erdoğan görüşmesi ile ilgili aktardığı detaylar:

.....................

"GÖRÜŞMEDEKİ ÖNEMLİ GÜNDEM

Tam bu noktada, galiba Erdoğan ile Gül görüşmesinden yansımayanları aktarma işi başa düşüyor. Taraflarına dolaylı olarak doğrulattığım bilgilere göre, o görüşmenin önemli gündem maddelerinden birisi Kayseri’de kurulacak olan Abdullah Gül Müzesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, müze çalışmaları ile ilgili Gül’den kapsamlı bilgi aldı.

Abdullah Gül Müzesi için desteğini de açıkça ifade etti.

ABDULLAH GÜL MÜZESİ

Abdullah Gül Üniversitesi Kampusu’nda, yapımına başlanan müze-kütüphane, 7 bin metrekare alanda, 3 binadan oluşuyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kişisel eşyalarının sergileneceği ve hayatının anlatılacağı projenin en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Müzesi ve Kütüphanesi’nde, Gül’ün konuşmaları, daha önce hiç yayınlanmamış fotoğrafları, yakın tarihe ışık tutacak bazı yazışmaları da bulunacak. Gül için kurulacak müzenin sonraki cumhurbaşkanları için de örnek olması düşünülüyor.

Aslında daha önceki cumhurbaşkanlarından gelen bir gelenek müzeler. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Isparta’daki Süleyman Demirel Müzesi’nin yapımıyla yakından ilgilenmiş, açılışını da kendisi yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül Müzesi’nin yanı sıra, eski Cumhurbaşkanları İsmet İnönü, Süleyman Demirel ve Celal Bayar için kurulan müzelerin de ailelerinin arzu etmeleri halinde Cumhurbaşkanlığı’nın güvencesine alınmasından yana .

Bunun için yasal altyapı da hazır."

YORUMLAR 2
  • Köksal 8 yıl önce Şikayet Et
    Müze dedigin 1-2 cümlelik mesele. Ana konu o degildir.
    Cevapla
  • CAN 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç inandırıcı değil bu kadar ülke gündeminin arasında bir müzeyi görüşecek halleri yok herhalde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır