6 PKK'lı cezaevinden çarşafla firar etti

Diyarbakır D Tipi Cezaevin'de yatan 6 PKK'lı mahkumun, birbirine eklenen çarşaflarla havalandırma boşluğundan kaçtığı tahmin ediliyor.

6 PKK'lı cezaevinden çarşafla firar etti
6 PKK'lı cezaevinden çarşafla firar etti
GİRİŞ 07.03.2016 09:15 GÜNCELLEME 07.03.2016 09:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Şanlıurfa- Elazığ çevreyolu bağlantısı üzerinde bulunan Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan PKK'lı hükümlü ve tutuklulardan 6 kişinin cezaevinden firar ettiği dün sabah sayımında ortaya çıkmıştı.

3 SENE ÖNCE DE KAÇMIŞLAR

6 PKK'lının firarıyla ilgili yetkililer açıklama yapmadı. Sosyal medyadaki çeşitli hesaplarda kaçanların kimlikleri paylaşıldı. Buna göre 6 PKK'lıdan 3'ünün, 25 Eylül 2013 tarihinde Bingöl M Tipi Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan 18 teröristten yakalananlar arasında bulunan Diyar Kaydu, Osman Kılıç ve Devrim Kavak olduğu ileri sürüldü. Diğer 3 teröristin kimliğinin de Ulaş Arslan, Beşir Arcagök ve Ramazan Arslan olduğu yer aldı.

YARDIM MI ALDILAR?

PKK'lının teröristlerin ya havalandırma tünelini kullanarak, ya da dışarıdan da yardım alıp cezaevi duvarından kaçtıkları iddiaları ortaya atıldı.

YATAK ÇARŞAFLARIYLA 5 METRELİK DUVARI AŞTILAR

Firar eden mahkumların bitişik 2 koğuşta kaldığı ve havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aştıkları ve sürünerek kaçtıkları düşünülüyor. Mahkumların gece görüş mesafesinin daha düşük olduğu yağışlı havayı seçtiği tahmin ediliyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    ceza evinde tek pkk lı bırakmayın. hepsini infaz edin.
    Cevapla
  • türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    yalan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama