Gülen Rusların elini sıkıp, bakın neler söyledi!

Rusya'da yayın yapan bir gazeteye konuşan Fethullah Gülen, Rus savaş uçağının vurulmasının yanlış olduğunu söyledi.

Gülen Rusların elini sıkıp, bakın neler söyledi!
Gülen Rusların elini sıkıp, bakın neler söyledi!
GİRİŞ 10.03.2016 04:41 GÜNCELLEME 10.03.2016 08:53
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en kritik dönemlerinde Türkiye’nin menfaatlerine karşı hareket eden odakların yanında saf tutmasıyla ünlenen FETÖ lideri, bu kez de Türkiye-Rusya arasındaki uçak krizini fırsat bilip Türkiye’ye karşı Rusya'nın safında yer aldı.
 
Rus gazetesine konuşan Gülen, ''Türkiye Rus uçağını vurmamalıydı'' diyerek İsrail'den sonra bu kez de Rusların yanında saf tuttu. 

RUS GAZETESİNE RÖPORTAJ VERDİ
 
Gülen, Moskovski Komsomolets Gazetesi'ne röportaj verdi ve ''uçak vurulmamalıydı'' diyerek Türkiye'yi Ruslara şikayet etti. Rus analist Prof. Dr. Vitaly Naumkin'e konuşan Gülen'in röportajının, gazetenin yarınki nüshasında yayınlanması bekleniyor. 


 
İSRAİL'DEN SONRA ŞİMDİ DE RUSYA
 
İsrail’in tüm uluslararası hukuku çiğneyerek kurduğu açık hava hapishanesindeki Filistinlilere insani yardım taşıma amacıyla yola çıkan Mavi Marmara filosunun İsrail tarafından vurulması sonrasında iki ülke arasında çok ciddi bir kriz çıkmış, ancak Gülen o olayda da yine Türkiye'nin değil İsrail'in yanında durmuş, ''(Türkiye) otoriteden izin alınmalıydı'' demişti. FETÖ liderinin bu son çıkışı,ABD'den yüz bulamayıp Rusya'ya yanaşma çabaları şeklinde yorumlandı.

KİRLİ İTTİFAKI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
 
Geçtiğimiz aylarda, HDP'nin ve Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın sırtını Rusya'ya dayaması, PYD'nin Moskova'da temsilcilik açması, Kılıçdaroğlu'nun da aynı şekilde Rusya'nın lehine görüş belirtmesi gibi gelişmeler yan yana değerlendirildiğinde ise, çirkin ittifakın nasıl ortak hareket ettiği gözler önüne seriliyor.
 
VITALY NAUMKIN İSMİ TANIDIK
 
Öte yandan, FETÖ lideriyle röportaj yapan Vitaly Naumkin ismi de ayrıca dikkat çekiyor. Naumkin daha önce PKK ve PYD hakkında FETÖ'nün yayın organı olan Cihan Haber Ajansı'na açıklamalar yapmış, ''PKK ile PYD'yi aynı görmüyoruz'' ifadelerini kullanmıştı.
 
Cihan'a  konuşan Naumkin şunları söylemişti:
 
Türkiye'de haklarını savunduklarını iddia ederek devlete karşı silahla mücadele eden unsurları biliyoruz. PKK'nın bu yaptıklarını tasvip etmiyoruz. Ancak Suriye Kürtleri'nin yaptıkları ile PKK'nın yaptıklarını aynı görmüyoruz.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 151
  • Furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    O adam sadece ve sadece hakiki müslümanlara mesafeli durdu Islama ve Türke düsman olanla hep icli disli oldu olmayada devam ediyor hicte sasirmadik
    Cevapla
  • sefer ekmekci 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın cemaatinde ki insanlara goremediklerinden dolayı hayret eden insanlar!belki de sizlerinde görmediklerini hayret eden şaşıran birileri vardır.ki siz su anda hain dediğimiz adama 2 yıl önce
    Cevapla
  • aslanbey 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözü ne zaman söyleyecek diye bekliyordum. Geç kalmış bir açıklama, Şaşırmadım
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    yandaşları diyecekki hocanın bildiği var
    Cevapla
  • polis 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın sıfatını gördüğümde ermenileri daha çok seviyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar