VIP dinleme operasyonu: 45 gözaltı kararı

Birçok ünlü işadamı ve gazeteciyi sahte belgelerle telefonlarını dinlediği iddia edilen 44 istihbaratçı hakkında operasyon başlatıldı.

VIP dinleme operasyonu: 45 gözaltı kararı
VIP dinleme operasyonu: 45 gözaltı kararı
GİRİŞ 12.03.2016 12:08 GÜNCELLEME 12.03.2016 12:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sabah'ın haberine göre, birçok ünlü işadamı, gazeteci ve sanatçıyı sahte evrak ve kod isimlerle dinledikleri iddia edilen istihbaratçılara yönelik operasyon başlatıldı.

Aralarında Ali Koç, Ferit Şahenk, Mustafa Süzer, Mehmet Emin Karamehmet gibi işadamları ile Uğur Dündar, Ergün Diler, Tufan Türenç, Can Dündar, İsmail Küçükkaya gibi ünlü gazetecilerin de bulunduğu 59 mağduru çeşitli terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile sahte evraklarla ilintilendirip dinledikleri ileri sürülen müdür ve amir konumunda bulunan 44 eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü personeli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Dosyadaki 45'nci şüphelinin Fethullah Gülen olduğu belirlendi.

16 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz'ın yürüttüğüsoruşturma çerçevesinde 45 şüpheli için adreslerinde arama ve gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılığın talimatı ile harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin adreslerinde gözaltı ve arama işlemi gerçekleştirdi.

Dosya kapsamındaki 16 şüphelinin başka suçlardan halen cezaevinde bulundukları anlaşıldı.

Soruşturmanın baş şüphelisinin Fethullah Gülen olduğu öğrenilirken şüphelilerin gerçekte hiçbir suç örgütü ile irtibatları olmayan ünlü işadamı ve gazetecileri sanki suç örgütleri ile irtibatı varmış gibi 5 yıl boyunca izledikleri, telefonlarını IMEİ üzerinden sahte isim ile karar almak suretiyle kayıt altına aldıkları ve bunu da söz konusu mağdurları baskı ve etki altına almak amacıyla gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Savcılık polislerin bu dinleme ve izlemeleri 2013 yılının sonunda planladıklarını belirtti.

YORUMLAR 1
  • KEMAL UNAKITAN 8 yıl önce Şikayet Et
    SABAH gazetesinin çoğu haberi yalan çıkıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha