Türkiye onu konuşmuştu, Erdoğan sürpriz yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir esnafın darbettiği 6 yaşındaki Suriyeli çocuğa bisiklet hediye etti.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, önceki gün bir esnaf tarafından darbedilen çocuğun Suriyeli Hasan Hantumani olduğunu ve ailesiyle Murat Mahallesi'nde bir evde kaldığı tespit etti. Annesiyle ifadesi alınmak üzere polis ekiplerince Çocuk Şubesine götürülen çocuk, işlemlerinin ardından yine ekiplerce evine getirildi.
İzmir Valisi Mustafa Toprak da Hasan'ın ailesi ve akrabalarıyla yaşadığı evi ziyaret ederek baba Abdülcelil ve anne Rava Hantumani'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan adına getirdiği bisikleti Suriyeli Hasan'a hediye eden Vali Toprak, bir süre çocuğun bisiklete binmesine yardımcı oldu.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, hiçbir şiddet olayın kabul edilemeyeceğini söyledi. Olayın yaşandığı bölgedeki vatandaşların çocuğu darbeden kişiye tepki gösterdiğini anımsatan Vali Toprak, ''İzmir'in genel hali ve uygulaması barışı, hoşgörüyü, sahiplenmeyi, sevgiyi, saygıyı kendi içerisinde yaşamak ve yaşatmaktır. Dolayısıyla oradaki tekil bir olayın, hiçbir şekilde İzmir'de olanlara ne de konuk olarak bulunanlara gösterilmesi mümkün değildir'' dedi.
Olayı gerçekleştiren Musa D'nin polis ekiplerince gözaltına alındığını ve işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını aktaran Toprak, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Vali Toprak, Hasan'ın korktuğu için ailesinden olayı gizlediğini, emniyet ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekiplerinin çalışmaları sonrasında tespit edildiğini anlatarak şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ailemize geçmiş olsun duygularını ve selamlarını getirdik, aynı zamanda da Sayın Cumhurbaşkanımız adına bir bisikleti Hasan'a ve ailesine teslim ettik. Hasan, bu bisiklete güvenli bir şekilde binecek. Ailemize de tüm ailelere yaptığımız gibi dikkatimizi ve ilgimizi göstermeye devam edeceğiz."
Vali Toprak, aileye Hasan'ın bugün dünyaya gelen yeğeni için bir beşik ile yiyecek, kıyafet, oyuncak ve bebek bezi gibi yardım malzemelerini teslim etti.
Hasan ve kardeşlerinin okula gitmediğini öğrenen Toprak, çocukların okula başlaması için gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi.
''BEN O ADAMI BAĞIŞLADIM''
Suriyeli Hasan da orada mendil sattığını ve motosiklete dokunduğu için darbedildiğini ifade ederek "Çok korktum, kimseye bir şey anlatmadım. Bana hediye gönderdiği için Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim. Ben, o adamı bağışladım" dedi.
Hasan'ın annesi Rava Hantumani ise Suriye'nin Halep kentinden 4 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini ve 3 yıldır da İzmir'de yaşadıklarını söyledi.
''ÇOCUKLARI VAR DİYE BİR ŞEY DEMEDİM''
Polis ekiplerinin evlerine gelerek olayın görüntüleri gösterene kadar Hasan'ın kendilerine hiçbir şey anlatmadığını ve durumdan haberdar olmadıklarını aktaran anne, "O adamın da bizimki gibi çocukları vardır. Allah, o adamı ıslah etsin, çocukları var diye bir şey demedim, onu bağışladım. Devlet onu bağışlarsa devlete de teşekkür ederim" diye konuştu.
Anne Hantumani, kendilerinin kimseden şikayetçi olmadıklarını belirterek oğluna yardımcı olanlara teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür eden anne, Türkiye'deki insanlardan memnun olduklarını kaydetti.
-
Misafir 9 yıl önce Şikayet EtEmpatiyi bir de adam açısından yapın dalmış gidiyorsun birisi hafif durtse mesela. Kapkaç veya kadın dönemlere daha az tepki gösteriliyorBeğen
-
hakan er 9 yıl önce Şikayet Etyavru hayvanlara bile kıyamıyoruz kaldiki 6 yaşında bir çocuk vijdanınızı sorgulamak istiyorsanız yazdığın yorumlara bakmanız yeterli vijdanlı bireylerin çok olduğu bir ülke istiyorumBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 9 yıl önce Şikayet EtFazla duygusal oluyoruz tamam tepki çok ama çocuklara da büyüğe saygı öğretilmelidir değil miBeğen Toplam 1 beğeni
-
hasa basri 9 yıl önce Şikayet EtCocukdur akli ermez bazi vicdansizlarda adami destekliyor, acaba sizin cocugunuza yapilsa ne yapardiniz?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Benim çocuğum 9 yıl önce Şikayet EtBenim çocuğum ekmeği ile uğraşan bir adamla uğraşıp kışkırtıp şapkasını alıp kaçar ise bunu yapan adama eline sağlık der birde üstüne ben sopa atarım. Düğünümüzde arabanın önünü kesip neredeyse bizi öldüreceklerdi. Eğerki yakalasaydım bundan daha kötü yapacağıma eminim. Herkesin bir sabrı var. Bisiklete ellemişmiş görüntülerden neden bahsedilmiyor. Terbiyeden yoksun çocuğunu salmayacaksın ozaman ortalığa.Beğen Toplam 2 beğeni
-
öğrenci 9 yıl önce Şikayet Etsize katılmakla beraber küçücük çoğuğa şiddete karşıyım. dövmek kısmı hariç dediklerinize katılıyorum dövmek yerine makul cezalar verilebilirBeğen Toplam 1 beğeni