Sur’da korkutan işaretler

Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından iş yerlerinin kepenklerine çarpı işaretleri atıldı.

Sur’da korkutan işaretler
Sur’da korkutan işaretler
GİRİŞ 14.03.2016 17:34 GÜNCELLEME 14.03.2016 17:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı 102 günün ardından dün kısmen kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ve operasyonların ise tamamen sona erdiği ilçede, güvenlik güçleri tarafından hemen her sokak başına konulan mevzi ve barikatların da kaldırıldığı görüldü.

Giriş ve çıkışların polis kontrolünde yapıldığı ilçede, hemen her esnaf işyerini açarken, ara sokaklarda bulunan ve çatışmalar nedeniyle işyerleri zarar gören esnafın da dükkanlarını temizlediği görüldü.

Gazi Caddesi’nin iç taraflarındaki hemen her dükkana kurşun isabet ettiği görülürken, yaklaşık üç buçuk ay aradan sonra iş yerlerini açabilen bazı esnaf, camlarına ’kiralıktır’ yazısı astı.

BİRÇOK İŞ YERİNE YEŞİL RENKTE ÇARPI İŞARETİ ATILMIŞ

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı ilçede esnafın tedirgin bekleyişi sürüyor. Gazi Caddesi üzerinde bulunan birçok işyerine yeşil renkte çarpı işaretinin atılması dikkat çekti. Bazı işyeri sahipleri bunun kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini belirtirken, bazıları da zarar görmeyen işyerlerinin işaretlenmiş olabileceğini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • ..,. 8 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm basit belediyeler kayyuma devredilecek ve kamera sistemiyle her yer detaylı izlenip mudahele edilecek
    Cevapla
  • Adamin Biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir carpi isaretinden korkan medya da hic görmedim. En iyisi evinize kilitlenip hic cikmayin birdaha madem korkuyorsunuz.
    Cevapla
  • Tyt 8 yıl önce Şikayet Et
    Tarayıcı kardeşim yüzde doksanbesi pkkli ise hdpnin tek başına iktidar olması gerekir allahtan kürtler senden daha akillli hdpnin aldığı oy ortada
    Cevapla
  • tarayici 8 yıl önce Şikayet Et
    %99 u pkkli olan bir ilce nasil terorden temizlenirmis.. Bu ulkedeki kurdlarn %95 i pkkli daha anlaymadiniz bre gafiller...
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    tarayıcı denen provakatör sen kimin ajanısın
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    la oğlum sendeki akıl Allah tan türkiye de yok. yoksa etraf faşistlerden geçilmezdi. ben de kürdüm ve biliyorum ki kürtlerin çoğu hdpkk li değil bre gafil.Allah hdpkk yı ve onun gibi düşünenleri kahretsin.
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk li demişsinde şu an pkk yalnız hdp yalnız halk onlardan nefret etmiş cahillik edip savunmuş olabilirler ama şimdi akılları başlarına geldi. selehattin halkı sokağa çağırıyor 30 -40 kişi toplayabiliyor. hala anlamaıdn mı bunu sen
    Cevapla
  • sarı 8 yıl önce Şikayet Et
    halkçıyız diye diye halkı katletiler bu soysuzlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!