Oda büyüklüğünde barikat!

Şırnak'ta küçük oda büyüklüğünde açılan hendekler, ana yollar ile ara sokakların bağlantılarını tamamıyla kopardı.

Oda büyüklüğünde barikat!
Oda büyüklüğünde barikat!
GİRİŞ 20.03.2016 14:22 GÜNCELLEME 20.03.2016 14:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın, savaş alanına çevirdiği Şırnak merkezde operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerini engellemek ve bomba tuzaklamak için kurduğu barikatlar ise şaşırtıyor. Ara sokaklarla ana caddelerin bağlantısını tamamen koparan barikatlar, adeta bir oda büyüklüğünde inşa edilmiş. Onlarca kum torbasıyla desteklenen barikatların üzerine topraktan harç da dökülmüş.

400 BARİKAT VAR

Merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde görüntülenen barikatın, alt kısımlarında yağmur sularının gidebilmesi için tüneller de yapılmış. Bazı barikatlara ise onlarca EYP tipi patlayıcı yerleştirilmiş. Yeni Şafak'ın ulaştığı yerel kaynaklar merkezde bu şekilde inşa edilen 400'e yakın barikatın bulunduğunu söyledi. Bölgede şimdiye kadar yapılan operasyonlar neticesinde resmi rakamlara göre 496 ev teröristlerden arındırılırken, sıcak temas en çok barikatlara saklanan gruplarla sağlanıyor. PKK'lılar Şırnak merkezde bulunan evlerin duvarlarını kırarak, evden eve geçiş taktiğini uygulamaya devam ediyor.

TÜPLERİ BIRAKIN!

14 Mart tarihinde Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edileceği duyurulmuş, yasak saat 23 itibariyle başlamıştı. Bölgedeki sivillerin yasak başlamadan önce merkezi terk etmeye çalışırken örgüte hedef olduğu ortaya çıktı. Şehrin terk edildiğini duyan PKK'lılar tüm arabaları tek tek durdurarak ateşe verdi. Durmayan araçları ise taradı. Teröristler bölgeden eşyalarını almak isteyen sivillere de izin vermiyor. Örgüte yakın kişilerden bazılarının eşyalarını almasına izin veren teröristlerinse bu kişilere, 'tüpleri bırakın, eşyaları alın' talimatı verdiği ortaya çıktı. 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 4
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    yaa ben bile şaşrdım onlar mosad ın devamı
    Cevapla
  • atakan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu çulsuzlar vakit ve enerjilerini üretim ve bilime harcasalar biraz da..bunların hali ne olacak..elektrik parası vermezler..ya vergi?
    Cevapla
  • Reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle obüslerle tepelerine ver yansın yapacaksın
    Cevapla
  • zühtü 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen.. tank ,obüs,top ile yerle yeksan edin hainlerin barikatlarını.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü