Terör örgütü PKK'nın geliştirip kullandığı silah

Teröristlerin sadece kaleşnikof kullandığı iddiaları üzerine askeriyeden bir liste yayınlandı.

Terör örgütü PKK'nın geliştirip kullandığı silah
Terör örgütü PKK'nın geliştirip kullandığı silah
GİRİŞ 21.03.2016 15:21 GÜNCELLEME 21.03.2016 16:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Terörle mücadele edilen şehirlerde özellikle bina kolonlarına konulan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcılar, evlerde camların önüne yığılmış amonyum nitrat çuvalları teröristlerin şehirlerdeki tahribatı artırma amaçlarına hizmet ediyor.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, amonyum nitrat çuvallarını evlerin pencerelerinin önüne koyarak mevzi oluşturan teröristler, güvenlik güçlerinden kaçarken de tahribatı artırmak için bu patlayıcıları patlatıyor. Son olarak Diyarbakır’da ele geçirilen silah ve mühimmatların teröristlerin ne kadar ağır silahlar kullandıklarını ortaya koyarken, “Kaleşnikof ile bu tahribat yapılmaz” diyenlerin silahlı kuvvetlere yönelttiği haksız suçlamalar ise havada kaldığını gösteriyor. Operasyonlarda ele geçirilen roketatar mermileri, zırhlı araçları bile delebilen çelik çekirdekli mermiler, doçkalar, uçaksavarlar, teröristlerin ellerinde sadece kaleşnikof olmadığını ortaya koyuyor. Algı operasyonu yapmak için yer yolu deneyen bazı siyasilerin kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialarına teröristler bile isyan ediyor. Teröristler arasında geçen bir telsiz konuşmasında, “Bu kadar da yalan söylenir mi, (kimyasal silah kullanıldı iddiası) inandırıcılığımız kalmadı bu adamlar yüzünden” ifadelerinin geçmesi terörist savunucularının ipliğini pazara serdi.

TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI SİLAHLAR

Teröristlerin sadece kaleşnikof kullandığı iddialarını her gün dillendiren bazı siyasilerin söylediklerinin aksine kullanıldığı tespit edilen silahların listesi şöyle: Hafif silahlar, UZİ Makinalı Tabanca, MP5 Makinalı Tabanca, AKS-74U Makinalı Tabanca, AK-47 Piyade Tüfeği, AK-74 Piyade Tüfeği, M-16 Piyade Tüfeği, G-3 Piyade Tüfeği, DRAGUNOV 7.62 mm (SVD), TABUK Piyade Tüfeği. Hafif ve ağır makinalı tüfekler; RPK Makineli Tüfek, PKM Makineli Tüfek (BIXI), HK-23 Makineli Tüfek, MG-3 Makineli Tüfek, DSHK-M Ağır Makineli Tüfeha. Hava savunma silahları; 14.5 mm ZPU-1 (DOCKA), 12.7 mm Uçaksavar, SA-7 GRAIL (STRELA-2). Top ve havanlar; M 18 A-1 57 mm GTT, 60 mm M-19 Havanı, 82 mm M-19k. Tanksavar silahları; RPG-7, RPG-16, PG-7V AT Roket, RPG-18, M-72 LAW, Katyus37 Havanı, 120 mm M-120 Havanı. Teröristlerin aldıkları destek ile geliştirdikleri silahlar; Zagros-1, Zagros-2, Şiyar-1.

Zagros-1 isimli uzun mesafeli keskin nişancı silahı, terör örgütünün dışarıdan aldığı destekle yaygın olarak kullandığı, özellikle taşınması zor ağır silahlara ilave bazı kabiliyetler eklemek suretiyle modifiye ederek geliştirdiği bir silah. Zagros-1 silahı, güvenlik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlar ile helikopter ve tesislere karşı kullanıldığı değerlendiriliyor.

Şiyar-1 isimli uzun mesafeli keskin nişancı silahı, terör örgütünün yaygın olarak kullandığı, özellikle taşınması zor ağır silahlara ilave ile bazı kabiliyetler eklemek suretiyle modifiye ederek geliştirdiği bir silah. Şiyar-1 silah, güvenlik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlar ile helikopter ve tesislere karşı kullanıldığı düşünülüyor.

YORUMLAR 26
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu silahları pkk'ya hangi namussuzlar veriyorsa evlatları ölsün, ocağı yıkılsın. Allah onlara öyle musibetler versin ki ... Kısacası halak olsunlar.
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    tank top la vurun ondan sonra asker polis
    Cevapla
  • gariban 8 yıl önce Şikayet Et
    bu silah oyuncak değil en uzun menzilli Amerikan yapımı keskin nişancı silahlarıdır Amerikan yapımıdır. fakrikasyon bir silahtır. öyle pkk vahşileri geliştirdi falan hikaye. açın nette araştırın.
    Cevapla
  • vah 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda silah m?? yuce ordumuzun oyle silahları varki dunyada en modern ordulardan msallah... hele f16 f35 daha sonra yerli mali silahlar... daha gecen gun okudum bu son milli silahlarimizdan satin almak icin dunya siraya girmis...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    En iyisi FBI gibi kendi ülkesine, devlet başkanına karşı en ufak bir tehdit, terör emarasi bulunanı alıp sorgulayacaklar. Özgürlüğüyle ünlü ülkelerden bile çok faza özgürlük sunuluyor. Bence kısıtlamaya gidilmeli. Buna asayişten yana olanlar bir şey demez zaten. Terör yandakçısı kim varsa alıp sorgulayın. Aynı eylemi tekrarladıkça ileri seviye cezalara da geçilsin tabi :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."