Kadın örgütlerinden Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri tepki toplamaya devam ediyor.

Kadın örgütlerinden Kılıçdaroğlu'na sert tepki
Kadın örgütlerinden Kılıçdaroğlu'na sert tepki
GİRİŞ 05.04.2016 18:46 GÜNCELLEME 05.04.2016 18:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında seviyeyi iyice düşürüp ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Çocuk taciziyle ilgili olarak hükümete bir dizi eleştiri sıralayan Kılıçdaroğlu, hızını alamadı ve küfür siyasetinin en çirkinlerinden birisini siyasi tarihe geçirdi.

Konuyla ilgili olarak hükümet yetkililerinden açıklama yapılmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bir Allah’ın kulu da çıkıp demiyor, “Kardeşim bu çocuklar nasıl yasadışı kaldı burada?” diye. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor?" dedi. Gruptaki kadınlar dahil CHP'lilerin neredeyse tamamı bu galiz küfrü ayakta alkışladı.

Feminizim Hareketi Kurucu ekibinden Marla Feminik, Haber10'a bir kadına karşı yapılan bu sözlü şiddeti ve küfür siyasetine yönelik tepkisini dile getirdi.

Biliyorsunuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’na hakaret etti. Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar hakkında “Kimse ses çıkarmıyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış” şeklinde bir söz sarf etti. Orada bulunan CHP üyeleri de bu sözleri alkışladı ve destekledi. Ne düşünüyorsunuz bir kadın olarak, feminist gözüyle baktığımız zaman bu nasıl karşılanacak bir konu?

Ben bu konuşmayı bir internet sitesinde gördüm ve tepki gösterdim. Haberi okuyup o cümleyi gördüğümde benim aklımda canlanan şey, ne olursa olsun bir kadına ve bakana ‘birilerinin önüne yatmış’ dediğiniz zaman aklınızda bir deyim ya da söylem değil, "Kadınlığından dolayı birileriyle ilişkide bulunarak bir yerlere gelmiş" tarzında bir algı oluyor. Bunun da bir kadın politikacı üzerinden yapılması ve başka bir politikacı söylemi olması üzücü.

Güya çocuk istismarını, yani tecavüzü eleştiriyorsun ama bunu birilerinin önüne yatmakla eleştiriyorsun. Cinsiyetçi tutum her zaman cinsiyetçi tutumdur.

Peki bu sözden ne gibi anlamlar çıkabilir? Toplumda argo bir söylem vardır, “tecavüze uğrayan kadını kurtarıp, bir de kendin tecavüz etmek” tarzında. Biraz da bu anlama geliyor diyebilir miyiz?

Evet buna da benziyor ama aslında bunu şöyle de özetleyebiliriz, bir yerlere gelmiş bir kadının, bakanın, sanki buralara gelebilmek için birilerinin önüne yatmayı göze almış gibi bir söylem bu aynı zamanda. 

Orada kadın milletvekilleri, CHP üyeleri de vardı ve bu konuşmayı alkışladılar, desteklediler. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Her zaman söylediğimiz bir şey var: Eril düşüncenin kadını, erkeği olmaz! Bence eril düşünceye sahip olan kadın, erkekten daha da korkunç bir durum. Bunları alkışlayabiliyorlarsa eğer, bu o kadınların nasıl bir zihniyette olduğunu gösteriyor bence. Söylemin altında yatan amacı ya düşünemediler ya da bilerek yaptılar.

YORUMLAR 6
  • Engin 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala daha utanmadan aciklama yapip arkadasimda durmaya calisiyolar .. Ayip haluk koç ..
    Cevapla
  • Erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Nerde bu kadın örgütleri feministler bu lafın altindami kalacaksınız dava acmazsaniz biz kadın orgutuyuz ve feministis diye dolaşmayın ortalarda
    Cevapla
  • Üniversite 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ve kesinlikle Üniversitelerin Terör gruplarının arka bahçesi ve militan yuvası olmaktan çıkarılması lazımmmmmm. Üniversite özerkliği, özgürlüğü imiş. Vatan Hainliğinin hiç bir şartta makul bir açıklaması olamaz. HAinlik hainliktir.
    Cevapla
  • Ayyıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Yuh olsun lan sana. Bu kadar bayrağı bir mahluk bir de bu ülkenin başına başbakan olmaz istiyor. Tüküreyim diyorum ama tükrüğüme yazık.
    Cevapla
  • Bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    Haydi diyelim çoğu düşünemedi alkışlayan CHPli kadınların o kadar kadının içinde bir tane bile çıkmamışsa bilinçli şekilde yapılmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kars'ta köylülerin hemen önüne yıldırım düştü
Gazze'den korkunç haberler! İsrail gece boyu katliam yaptı!