İlginç Türkiye açıklaması: Atom bombası gibi

Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi, Türkiye’nin elindeki mültecilerin, adeta bir atom bombası gibi olduğunu dile getiredi.

İlginç Türkiye açıklaması: Atom bombası gibi
İlginç Türkiye açıklaması: Atom bombası gibi
GİRİŞ 19.04.2016 20:55 GÜNCELLEME 20.04.2016 06:45
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Eski İtalya Başbakanı ve Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi, Türkiye’nin elindeki mültecilerin, adeta bir atom bombası gibi olduğunu dile getirerek, “Türkiye ne zaman isterse bunları üstümüze atabilir” ifadelerini kullandı.

Romano Prodi, mültecilere yönelik faaliyetlerde bulunan Cizvit Mülteci Servisi’nin (JRS) İtalya’daki merkezi Centro Astalli’nin yıllık raporunun açıklandığı Roma’daki bir toplantıda konuştu.

Burada, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında yapılan Geri Kabul Anlaşmasına da değinen Prodi, “Bu anlaşma tatmin edici değil, çünkü güç dengesini dikkate alan garip bir ticarete dönüyor. Türkiye’nin elindeki 1 buçuk milyon (doğrusu 2,5 milyon civarı) mülteci, adeta bir atom bombası gibi, ne zaman isterse bunları üstümüze atabilir” dedi.

Bu anlaşmanın çok garip olduğunu belirten Prodi, “Bunun biraz ticari, biraz insani ve hatta biraz da acıklı bir anlaşma olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

YORUMLAR 49
  • Taner ARAPLILI 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslında nüfusu hızla tükenen avrupaya gençlık aşısı gibi gelir suriyeliler. Bence bu krizi fırsata çevirebilirler. onlar işin başka bi boyutunda
    Cevapla
  • Hasancan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlaşma onu amaçlıyor zaten. İyi eğitilmiş olanları alıp gerisini bize gönderiyorlar.
    Cevapla
  • Mertkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya baba yedin bitirdin bizi sozlerin ile, Avrupa baba biraz insanli olsa idi bu 2.5 suriyeliye kocak acardi butun sorun cozulurdu.. Ama sizler Europaya Suriyeli yerine Para vermeyi bizim turkiye de 6 miljart a ziplamaya razi oldu. Ben olsam.. Ne haliniz varsa gorun derim , Eger sure turkiye de kalacaksa Kardesim hosgeldin ama bura TURKIYE Turk kanunlari gecer suriye degil problem yapani direct sinir disi..
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    adam olun da insan gibi anlaşmayı siz yapın. tek derdiniz suriyeyi gece gündüz bombalamak ışide koridor açmak onlara silah para yardımı yapmak suriyeli siviller kaçınca Türkiye aç kapılarını al besle şunları demek. sen de bu külfete ortak ol dediğinde sınırlara tel duvar vs çekin. insanlığınız vicdanınız bu kadar
    Cevapla
  • SİVEREKLİ ZAZALAR 8 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun avrupa ve tüm terörist destekçileri.
    Cevapla
  • caniggia 8 yıl önce Şikayet Et
    mehmet akif ne demişti. medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. bunlar 100 yıl öncede böyleydi.değişen bir şey yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız