Komandolar süpürme operasyonu başlattı

Dağlıca ve Uludere'de PKK'lı teröristlere yönelik son zamanların en kapsamlı operasyonu yapıldı.

Komandolar süpürme operasyonu başlattı
Komandolar süpürme operasyonu başlattı
GİRİŞ 22.04.2016 09:47 GÜNCELLEME 22.04.2016 15:53
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Komandolar da karadan süpürme operasyonu yapıyor.

Terör örgütüne yönelik 24 Temmuz'da başlayan operasyonlar aralıksız devam ediyor. Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine yönelik hava harekatlarına hız veren Türk Silahlı Kuvvetleri, dün uzun bir aranın ardından yurt içindeki terör hedeflerini havadan vurdu.

ÖRGÜTÜN KAÇIŞ NOKTASI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde başlatılan ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona mühimmat ve militan desteği sağlamak için gönderdiği ve Yüksekova'da güvenlik güçlerinden kaçıp Kandil'e ulaşmak isteyen teröristlerin kullandığı güzergah olduğu ortaya çıktı.

Çok sayıda jetin katıldığı hava harekatında örgütün kaçış noktası üzerinde bulunan hedefler imha edildi.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre TSK'nın değerlendirdiği istihbarat sonrası havalanan jetler 2 farklı PKK'lı grubu etkisiz hale getirdi. Öldürülen terörist sayısının yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

DAĞLICA VE ULUDERE'DEKİ HEDEFLER

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ile Şırnak'ın Uludere ilçesi güney kırsalında belirlenen bölücü terör örgütü hedeflerine iki ayrı hava harekatı düzenlendiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün 06.35 ile 07.00 saatleri arasında alınan bir istihbarat üzerine Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde tespit edilen terör örgütü PKK hedefleri, Hava Kuvvetleri unsurlarınca vuruldu.

Dört F16 savaş uçağının katıldığı hava harekatında belirlenen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi. Ayrıca, 10.35 ile 11.40 saatleri arasında alınan başka bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen Şırnak'ın Uludere ilçesi güney kırsalındaki bölücü terör örgütü hedeflerine de hava harekatı düzenlendi. Altı F16 savaş uçağının katıldığı harekatta belirlenen tüm hedefler tam isabetle vuruldu. Harekatları başarıyla gerçekleştiren uçaklar üslerine döndü.

YORUMLAR 26
  • Musdafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Dağdakiler gömüldü.Şehirdekiler de kurtulmak ve toparlanmak için dağa çıkmaya çalışıyorlar. İnşallah toparlanamayacaklar artık.Toplandıkları anda toplayacağız hepsini.Silah yüklü İHA lara görev düşüyor.Kullanım zamanı geldi...
    Cevapla
  • vay be arkadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    bitmiyor soğan cücüğü gibi yerden bitiyorlar dağda ne oluyor bunalra çoğalıyorlarmı
    Cevapla
  • DOĞRUCU 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüzüklerin efendisindeki gibi Saruman topraktan çıkartıyor bu orkları heralde. Allah tez zamanda soylarını kurutur İnşallah.
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    İçeriden bu hainlere sürekli katılım oluyor tehditle,şantajla,adam kaçırma ile örgüt kendini yenilemeye çalışıyor hal böyle olunca da bitmiyor sadece temizleme ile olmuyor cesaretli halka ihtiyaç var ayrıca iş adamlarına ihtiyaç var askeri yönden mücadele hemde ekonomik yönden mücadele hız kazanmalıdır..
    Cevapla
  • kayserili 8 yıl önce Şikayet Et
    boyle haber bol olsun insallah, Allah askerimizi korusun
    Cevapla
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    allah sizleri muaffak ve muhafaza etsin muzffer etsin amin
    Cevapla
  • İsmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah güç kuvvet versin aslanlar...Temizlikten sonra sınıra duvar örülüp, tünellere su basılmasını istiyoruz... En çok geçiş yaptıkları noktalara mayın döşenmeli... İnsansız hava aracı silahlandırılıp askerimiz devamlı uçuşta olacak araçlarla tespit edilen teröristleri anında nokta atışıyla -uzaktan ateri oynar gibi- indirmeli(Leş orada kalsın önemi yok). en lazımı da sınır ötesi kara, hava harekatıyla kobaniyi ve çevresini komple temizlemek...
    Cevapla
  • Ramis 2 8 yıl önce Şikayet Et
    :) Tamam
    Cevapla
  • ramiz 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!