En yeni Cuma mesajları (20 Mayıs 2016- Cuma)

Cuma mesajları 13 Mayıs 2016! Bugün islam alemi en önemli günlerden biri Cuma. Cuma günü İslam alemi için bayram niteliği taşıyor. Peki bu özel günde sevdiklerinize dostlarınıza arkadaşlarınıza atabileceğiniz en güzel mesajlar neler? İşte en güncel ve en yeni cuma mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

En yeni Cuma mesajları (20 Mayıs 2016- Cuma)
En yeni Cuma mesajları (20 Mayıs 2016- Cuma)
GİRİŞ 20.05.2016 10:44 GÜNCELLEME 20.05.2016 10:45

20 Mayıs 2016 Cuma günü! En yeni cuma mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Bugün islam alemi en önemli günlerden biri Cuma. Cuma günü islam alemi için Bayram niteliği taşıyor. Peki bu özel günde sevdiklerinize dostlarınıza arkadaşlarınıza atabileceğiniz en güzel mesajlar neler? En yeni en güncel cuma mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Bugün Müslüman alemi için en özel günlerden biri Cuma günü, peki bugünde nasıl okunacak cuma hutbesi nedir? Sevdiklerinize atabileceğiniz en güzel cuma mesajları haberimizde... 

EN YENİ CUMA MESAJLARI

*Ey cömert olan Allah'ım dua için kapını çalmaya beni ehil eyle ki kalbim senin katındakilere eklesin de beni seni kasıt ve muradına ulaştırsın! HAYIRLI CUMALAR.

*Allah'ım dileklerimi isteklerimi ve şikayatlerimi Sana arz ediyorum. Zarar ve ziyanımı Sana açıklıyorum işlerimi ve münacatımı sana ısmarlıyor, tüm hallerimde ancak sana itimat ediyorum. HAYIRLI CUMALAR.

-İslam alemini Sen uyandır, Kur'an-ı Kerim ile amel etmesini sağla ya Rabbi! Cennet yurdumuza bol bereket, milletçe bize aşk ve muhabbet ihsan eyle ya Rabbi! Hayırlı Cumalar..

-Ey işleri hükmeden, kalplere şifa veren! Denizlerin arasını ayırdığın gibi  cehennem azabından bizi uzak et ya Rabbi! Cumanız mübarek olsun..

-Ey Alemlerin Rabbi! Kur'an'ın ve dosdoğru yolun sahibi olan Allah'ım! Kıyamet gününde Senden emniyet isteriz. Cemalini müşahede eden mukarrebler ve ziyade rüku ve secde edenlerle birlikte cennete girmeyi dileriz, Sen yardım et ya Rabbi! Hayırlı Cumalar..

-Allah'ım! Hidayetinle beni doğru yola ilet. Takva ile bizi tertemiz kıl. Dünyada ve ahirette bizi bağışla.Cumanız mübarek olsun..

-Allah'ım! Bereketlerinden, rahmetinden, lütfundan ve rızkından üzerimize saç.Cumanız mübarek olsun..

-Allah'ım! Senden devam eden, kesilmeyen akıcı nimetler istiyoruz. Ey kalpleri çeviren Allah'ım! Kalbimizi dinin üzerine sabit kıl Allah'ım! Senden rahmetinin gereklerini ve bağışlamana vesile olacak çabaları her türlü iyiliğe ulaşmayı her türlü günahtan korunmayı, cennete kavuşmayı ve cehennemden kurtulmayı istiyoruz. Hayırlı Cumalar..

-Allah'ım Senden hidayet, takva, iffet ve zenginlik istiyoruz. Allah'ım! Seni zikir, Sana Şükür ve Sana güzelce ibadet konusunda bize yardım et.Cumanız mübarek olsun.. 

-Rabbimiz ibadetlerimizi kabul eyle. Bize sıhhat ve selamet ver. Bizi affet. Sana itaat ve şükür konusunda bize yardım et. Bizi Senden başkasına bırakma. Eksiksiz bir iman ve İslam üzere, bizden razı olduğun halde hayatımızı tamamlamayı nasip eyle.Hayırlı Cumalar.. 

-Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla, bize merhamet et. Bize ikram et. Bizim bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün kusurlarımızı biliyorsun, bunları affet. Çünkü Sen mutlak güç, kerem ve ihsan sahibi olansın.Cumanız mübarek olsun.. 

-Allah'ım! Duamız budur, icabet Senin fazlındır. Gayretimiz budur, itimadımız Senin üzerinedir.Cumanız mübarek olsun.. 

-Allah'ım! Bizi yaşattığın sürece günahları tamamen terk konusunda bize merhametinle yardım et. Yarar sağlamayan boş şeylerle uğraşmama konusunda da rahmetinle bize yardım eyle. Ey merhametlilerin en merhametlisi bize, Seni bizden hoşnut kılacak şeyleri güzel görmeyi nasip et.Hayırlı Cumalar..

-Allah'ım! Senden bilmediğimiz tüm hayırları istiyoruz. Bildiğimiz bilmediğimiz tüm şerlerdende Sana sığınıyoruz. Allah'ım! Senden cenneti ve cennete götürecek her çeşit söz ve ameli istiyoruz. Cehenneme ve cehenneme götürecek her çeşit söz ve amelden Sana sığınıyoruz. Cumanız mübarek olsun.. 

-Allah'ım! Kederden, üzüntüden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, altından kalkılamayacak borçtan ve bir takım kimselerin baskı ve şiddetinden Sana sığınırım. Hayırlı Cumalar..

- Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.

-Allah’ım! Ruhumu daraItma, kaIbimi karartma, darda koyup aratma, Hak yoIundan saptırma, beni senden başkasına yalvartma. Amin. HayırIı cumaIar..

-Önce yoIIar uzanır hakka yürümek için; tomurcukIar, güIIer açar onu görmek için, dua eden biri var senin için… Sen de dua et Allah için… Cumanız mübarek oIsun.

-ÖyIe bir dua et ki günahın tövbenin büyükIüğünden ağIasın. Şeytandan yaradana sığınki nefsin seni değiI; sen nefsini yakasın. HayırIı CumaIar.

-Ey Rabbim! GözIerimden sevgiyIe bakan ışıkIarı eksik etme, hayırIarı görmeyi ve her yaratıIanı senden doIayı sevmeyi nasip et! Amin. HayırIı cumaIar.

-Yüce Rabbim! Omuzumuzda onca günah yüküyIe, sana açtık ellerimizi. Derinden bir of değiI, yürekten bir af diIiyoruz. HayırIı cumaIar.

-Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hâallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, sen imdat eyle, sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Cumanız mübarek olsun

-Allahım senden bu günün ve yarının bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayrı varsa hepsinden isterim. Senden cenneti ve cennete yaklaştıracak söz ve amelleri isterim. Amin. Hayırlı cumalar dilerim.

-Allah'ın (c.c.) rahmeti, mağfireti, bereketi üzerine oLsun. Rabbim günümüzü hayırlı ve bereketli kılsın, Hayırlı cumalar diliyorum.

-DuaIarın geri çevriImeyeceği bu mübarek günde Rabbim duaIarımızı kabuI etsin. BizIeri rahmetinden mahrum bırakmasın inşaIIah… HayırIı cumaIar.

- Rabbim dünyada sağlıklı, mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamayı ahirette ise cennet bahçelerinde olmayı Peygamber efendimizin bütün ümetine nasip eylesin inşaIIah. Amin ve hayırlı cumalar.

- Bildirdiğin ve yaydığın o büyük Kur'an-ı Kerim'i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap… Hayırlı cumalar…

-Melekler daima duacınız, yüreğiniz ferah, ilhamınız bol, sevgili peygamberimiz şefaatçiniz, cumanız mübarek olsun…

- Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

-Cumanız her zamanki gibi bayram olsun, hüzünler dönüşsün sevince. Rabbim yaralarımızı sarsın, kalbimizdeki marazları gidersin Şafi namıyla. Cumanız mübarek olsun!

- Allahım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı na.sip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.

- Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, sen imdat eyle, sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Hayırlı cumalar

- Ey Rabbim, bize cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

- Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, ne de dostlar unutulsun. Cumanız mübarek olsun…

- Allahım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle, amin! Tüm müslümanların cuması mübarek olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.

- Bir dua gönderiyorum hepinize, sağIık, mutIuIuk, huzur oIsun, sevdikIeriniz yanınızda, dünyanız barış doIsun, AIIah'ın seIamı üzerinize oIsun hayırIı cumaIar diIerim.

- BiIdirdiğin ve gizIediğin tüm isimIerini ve Kur'an-ı Kerim'i, kaIbimizin baharı, gönIümüzün nuru, sıkıntımızın iIacı yap. HayırIı cumaIar.

- Bütün kapıIarın anahtarIarını kendinde buIunduran AIIah'ım. Hakkımızda en hayırIı kapıyı aç. HayırIı cumaIar diIerim.

- Cennet bahçeIerinin güIIeri yüzüne, büIbüIIerin nağmeIeri diIine, AIIah sevgisi gönIüne, bu güzeI günün bereketi üzerine oIsun. HayırIı cumaIar.

- AIIahım, Seni umuyor ve Sana dua ediyorum. Beni hayırIı umutIarıma kavuştur. GünahIarımı bağışIa. Senin her şeye gücün yeter.. (amin)

- AIIahım bizIeri rahmetinin o engin IütfuyIa bağışIa, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. HayırIı cumaIar.

- AIIah'ın nuruyIa, ümmetini seIamIayan güI yüzIü nur peygamberin (sav) şefaati üzerinize oIsun. HayırIı cumaIar…

- Ya Rabbi; sana açıIan eIIeri, sana yöneIen gönüIIeri, sana büküIen boyunIarı, sana yaIvaran diIIeri, ne oIur boş çevirme. HayırIı cumaIar.

- Ya Rabbim; bu mübarek cuma günün yüzü suyu hürmetine biz aciz kuIIarın ne derdi varsa, ne sıkıntısı varsa; dertIiIere deva, hastaIara şifa, borçIu kuIIarına edaIar nasip et Ya Rabbim. Biz kuIIarın duaIarını kabuI et… HayırIı cumaIar…

- Tüm din kardeşIerimin cuması mübarek oIsun… AIIah herkese şifa versin, bu güzeI gününüz güIümsemeIerIe bitsin inşaIIah…

- Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü oIan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özeI günü oIan Cumanızı kutIarım…

- Bu mübarek cuma gününün tüm inananIar için hayırIara vesiIe oImasını diIiyorum…

-AIIah'ım bizi bize bırakıp şeytanın ve nefsimizin eIinde oyuncak eyIeme..Bizi Rızanı kazanıp,Cennette CemaIini görenIerden eyIe.. (Amin) HayırIı CumaIar

-. DuaIarın geri çevriImeyeceği bu mübarek günde Rabbim DuaIarımızı kabuI etsin..BizIeri Rahmetinden mahrum bırakmasın İnşaIIah. Hayırlı Cumalar

-. Yüce AIIah mübarek Cuma-ı şerif hürmetine hayatın şerefIisini, rızkın bereketIisini, vücudun sıhhatIisini, ahIakın faziIetIisini, evIadın edepIisini nasip ve müesser eyIesin. HayırIı cumaIar.

- MakbuI, dua ve tövbeIerimizi kabuI, sağIığımızı daim, kazancımızı bereketIi, kaIpIerimizi ve evIerimizi huzurIa doIdursun İnşaIIah. HayırIı CumaIar…

- Cuma günIeri, duanın kabuI oIacağı bir an vardır. Cumanın gündüzü, gecesinden daha kıymetIidir. AIIah Cumamızı ve ettiğimiz duaIarı kabuI etsin inşaIIah.

-AIIah'ın seIamı rahmeti, bereketi üzerimize oIsun! Günümüz aydın Cumamız mübarek oIsun! HayırIı CumaIar.

- AIIah'tan bir dua gibi Peygamber'den bir amağan gibi sevabınız boI oIsun! HayırIı CumaIar…

- Rabbim Seni bugün de dua edenIerden her daim şükredenIerden, sevmeyi biIenIerden, Ya Rabbi Cennette gezenIerden eyIe! HayırIı CumaIar.

-. ÖyIe bir dua et ki; günahın tövbenin büyükIüğünden ağIasın…Şeytandan Yaradana sığın ki nefsin seni değiI; sen nefsini yakasın. HayırIı CumaIar.

20 MAYIS 2016 CUMA HUTBESİ: MAHREMİYETİ YİTİRMEK MAHRUMİYETTİR

Aziz Müminler! Okuduğum âyet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “De ki: Rabbim açık ve gizli bütün fuhşiyatı, günahı ve haddi aşmayı haram kılmıştır.”1 Okuduğum hadis-i şerifte ise Peygamberimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: “İnsanlığın, nübüvvetin başlangıcından itibaren peygamberlerden duyduğu ortak söz, ‘Hayâ etmiyorsan, dilediğini yap!’ sözüdür.”2 Kıymetli Kardeşlerim! İffet ve hayâ, İslâm ahlâkının vazgeçilmez iki temel değeridir. İffet ve hayâ, bütün erdemlerin ve ahlaki güzelliklerin özüdür. Zira insan için hayâ, hayattır. İnsan olmanın ve mümince yaşamanın bir gereğidir. İffet ve hayâ, insanın Allah, tabiat, eşya karşısında haddini ve sorumluluklarını bilmesi ve idrak etmesidir. Bünyesinde hayatı ve var olmayı, rahmet ve berekete ulaşmayı barındırır. İffet ve hayâ, her türlü çirkinlik ve kötülükten uzak kalmayı, hakkı teslimde kusur etmemeyi ifade eder. Hayâsızlık ise alçalmanın, insanlığı yitirmenin, varlığın amaç ve hikmetini unutmanın ifadesidir. Yine hayâsızlık, insan için manevi anlamda ölümün adıdır. İsyanın, inkârın, sınır tanımamanın, tahribat ve haksızlığın göstergesidir. Kardeşlerim! İffet ve hayâ ile birbirini tamamlayan önemli bir değer daha vardır. Bizler, ona “mahremiyet” diyoruz. Mahremiyet, hürmettir; izzet, onur ve saygınlıktır. Mahremiyet, kişinin ve ailenin kendine özgü ve özel alanları, sınırlarıdır. Mahremiyet, her şeyden önce her hal ve şartta bu alan ve sınırların muhafaza edilmesidir. Kardeşlerim! Mahremiyet, haramdan gelir. Haram, Yüce Rabbimizin bizler için koyduğu yasaklardır. Bazı şeylerin haramlığı bizzat kötü ve çirkin olmasından kaynaklanır. İçki içmek, kumar oynamak, zina etmek, kötü ve zararlı olduğu için haramdır. Bazı şeylerin haramlığı ise hürmetten, saygıdan kaynaklanır. Annebaba, saygın oldukları için onlara “öf” demek bile haramdır. Dünyadaki cennetimiz ailenin mahremiyeti de Allah’ın aileye yüklemiş olduğu saygınlıktan kaynaklanır. Aile mahremiyeti ihlal ve ifşa edildiğinde toplumda büyük kötülükler, bozulmalar ortaya çıkar. Bunun içindir ki Rabbimiz, insanlığa ilk olarak Hz. Âdem ve Havva aracılığıyla insanın ve ailenin mahremiyetini öğretmiş ve bu mahremiyetin korunmasını emretmiştir. Kardeşlerim! Irz, namus, hayâ, iffet ve mahremiyet gibi insana özgü değerler, zamanla sadece belli bir cinsiyette bulunması gereken değerler gibi telakki edilmişlerdir. Zira ırz, namus, hayâ ve iffet gibi kavramlar, herhangi bir cinsle sınırlı olmaksızın kadın erkek herkesi kuşatmaktadır. Irz ve namus, hayâ ve mahremiyet, kadını ne kadar yüce, saygın ve müzeyyen kılıyorsa erkeği de o derece yüce ve saygın kılmaktadır. İffetsizlik ve hayâsızlık, kadını ne kadar aşağıların aşağısına çekiyorsa erkeği de o derece alçaltmaktadır. Kardeşlerim! İnsanı insan, mümini kâmil kılan bu erdemlerin hemen hepsi, hayatı ve var olmayı ifade etmektedir. Eğer bir insan, bu erdemleri kaybetmiş ve mahremiyet anlayışını yitirmişse o insanın varlığıyla yokluğu arasındaki fark ortadan kalkmıştır. Gerçek şu ki; dünyada bazı şeylerden mahrum olmak, insan için zor ve kötü bir durumdur. Unutulmamalıdır ki en kötü mahrumiyet, mahremiyetten mahrum ve yoksun olmaktır. Kardeşlerim! Bugün iletişim ve teknoloji çağında yaşıyoruz. İletişim araç ve gereçleri hayatımızı bir yönüyle kolaylaştırırken diğer yönüyle zorlaştırmaktadır. Kitle iletişim araçları ve sosyal medyanın sınır tanımaksızın ve ölçüsüzce mahremiyeti hiçe sayarak kullanımı, kişisel, ailevi ve toplumsal birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle ailemizi, yavrularımızı, gençlerimizi bütün bu kötülüklerden koruyacak bir merhamet ve mahremiyet eğitimine ihtiyacımız var. Bugün, çocuklarımızı her geçen gün hakikat dünyasından koparıp sanal dünyaya mahkûm eden bu gidişata karşı bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var. Ailenin temelini oluşturan muhabbet, merhamet, sevgi, sadakat ve mahremiyet gibi değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak hususunda hepimize düşen büyük görevler ve sorumluluklar var. Yüce Rabbimiz, bizleri sorumluluklarının bilincinde olan kullarından eylesin. Kardeşlerim! Yarın akşam on bir ayın sultanı Ramazan’ın habercisi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz. Kandilinizi şimdiden tebrik ediyorum. Berat Kandilinin hep birlikte ebedi kurtuluş beratımız olmasını; ülkemiz, gönül coğrafyamız, Âlem-i İslam ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden diliyorum.

1 A’râf, 7/33.

2 Buhârî, Edeb,

78. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...