Engelli asker adayından duygulandıran terör mesajı

Gaziosmanpaşa’dan temsili askerlik için Hasdal Kışlası’na gidecek olan zihinsel engelli Nurullah Cesur, verdiği mesajla duygulandırdı.

Engelli asker adayından duygulandıran terör mesajı
Engelli asker adayından duygulandıran terör mesajı
GİRİŞ 12.05.2016 18:51 GÜNCELLEME 12.05.2016 18:51

Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçede askerlik çağına gelmiş engelli gençler için kına gecesi düzenledi. Plevne Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Müftüsü İsa Gürler engelli asker adayları ve aileler katıldı. 

BAŞKAN USTA  ENGELLİ ASKER ADAYLARINA KINA YAKTI

Gaziosmanpaşalı engelli asker adayları temsili bir gün olarak yapacakları askerlik öncesi kendileri için düzenlenen kına gecesinde buluştu.  Programda doyasıya eğlenme imkanı bulan gençler,  aileleriyle birlikte unutamayacakları bir gün geçirdi. Engelli genç adaylarını yalnız bırakmayan Başkan Usta, gençlerin heyecanına ortak oldu. Gençlerin asker kınaları yakan Usta, daha sonra gençlerle bol bol sohbet etti.  Aileler çocuklarına kına yakılırken duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hakim olamadı.

AYNI GÜN HEM ASKER OLACAKLAR HEM TEZKERE ALACAKLAR

Dönem dönem  engelli gençler için asker programları düzenlediklerini belirten Başkan Hasan Tahsin Usta,” Yarın bir günlüğüne de olsa askerlik yapacaklar. Bugün kına yakıyoruz gençlerimize. Her dönem askerlerimiz için yaptığımızı engelli arkadaşlarımız için gelenek haline getirdik.  Bugünde aileleri birlikte onları ağırlıyoruz. Onların askerlik kültürünün alt yapılarını oluşturuyoruz.  Yarında Hasdal Kışlamız’da onları askere uğurluyoruz. Hem aynı gün askerlik yapıp hem tezkere alıyorlar.  Bunun mutluluğunu onların gözünde görmek mutluluklarını paylaşmak bizleri de keyiflendiriyor" dedi.    

Programda bir genç ile yaptığı sohbeti anlatan Usta,"Engelli bir kardeşimizle yaptığımız sohbette ben Doğuya gidiyorum demesi çok manidardı. Doğu’ya doğudaki terörü bitmek adına gitmek istiyorum diyor.  Bu çok önemlidir ve çok anlam ifade ediyor.  Buradan tüm millet olarak genciyle, yalısıyla, engellisiyle  ne kadar birlik ve beraberlik vurgusu yapıldığının açık bir örneğidir" ifadelerini kullandı. 

ENGELLİ GENÇ TERÖRE MEYDAN OKUDU

Bir günlüğüne de olsa askere gidecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten, Nurullah Cesur,  Askerimizin, polisimizin yanında olduğumu her zaman dualarımı eksik etmediğimi buradan bildirmek istiyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun Allah onları başımızdan eksik etmesin.  Terörü bir an önce temizlesinler diyorum.  Askere oradaki polisimize ve askerimize yardım etmek amacıyla gidiyorum.  Onlara yardım edeceğim ve onlarla beraber terörü temizleyeceğim” dedi.

Oğlu asker oluyor diye çok sevinçli olduğunu belirten anne Nevin Cesur ise, “  Büyük oğlum yaptı askerliğini, küçük oğlumda yapacak onun için gurur duyuyorum askerlerimle. “ diye konuştu.

 " OĞLUM BAYRAKLAR CEBİNDE GEZİYOR BİR AYDIR"

Oğlunun programa günler öncesinden hazırlandığını belirten anne Gülsen Polat ise ,"Bu duyguyu anlatmak çok zor birşey ancak yaşayan bilir  Bir gün dahi olsa bu anı yaşamak çok güzel bir şey. Annelik içgüdüsü çok farklı bir şey bir aydır o kadar sevinçli ki herkese hakkınızı helal edin diyor. Herkesle konuşuyor sürekli bu konuyu. Bayraklar cebinde geziyor bir aydır” dedi.

Programda ayrıca asker adayları için hazırlanan  çantalar da engelli gençlere hediye edildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı