Ünlü iş adamı İbrahim Bodur hayatını kaybetti: İbrahim Bodur KİMDİR?

Ünlü iş adamı İbrahim Bodur hayatını kaybetti. 88 yaşında hayatını kaybeden DR. İbrahim Bodur KALE Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanıydı. İbrahim Bodur kimdir? Cenazesi ne zaman kaldırılacak? İşte ayrıntılar..

Ünlü iş adamı İbrahim Bodur hayatını kaybetti: İbrahim Bodur KİMDİR?
Ünlü iş adamı İbrahim Bodur hayatını kaybetti: İbrahim Bodur KİMDİR?
GİRİŞ 23.05.2016 17:37 GÜNCELLEME 23.05.2016 17:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ünlü iş adamı İbrahim Bodur hayatını kaybetti.  88 yaşında hayatını kaybeden DR. İbrahim Bodur KALE Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanıydı. İbrahim Bodur kimdir? Cenazesi ne zaman kaldırılacak? İşte ayrıntılar.. 

Kale Grubu'nun kurucusu İbrahim Bodur hayatını kaybetti.

Kale Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, grubun kurucusu ve onursal başkanı olan İbrahim Bodur, 88 yaşında vefat etti.

İbrahim Bodur'un cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan'a götürülecek. Cenaze, 25 Mayıs Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanına defnedilecek.

İBRAHİM BODUR KİMDİR?

H. İbrahim Bodur (d. 1928, Yenice, Çanakkale),

İlkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde okuduktan sonra İstanbul'a Robert Kolej'e girdi. Robert Kolej'de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde İş İdaresi ihtisasını (MBA) tamamlayıp, 1951'de Türkiye'ye döndü.

Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda, Türkiye'nin ilk 3,200 iğlik 80 numara penye pamuk ipliği fabrikası olan, Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu. 1956 yılına kadar bu fabrikayı yönetti.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 1957 yılında kurduğu Çanakkale Seramik fabrikaları bugün dünyanın en büyük seramik tesisleri haline gelmiştir. Her yıl 27 Temmuz günü seramik bayramı olarak kutlanır.

YORUMLAR 1
  • SERDAR YILDIRIM 7 yıl önce Şikayet Et
    Kale Grubu, Kale Havacılık çalışanları olarak, Grubumuzun Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Değerli büyüğümüze Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve ülkemize sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak