Semiha Yıldırım'a yapılan saldırıya tepki

KADEM, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a yapılan saldırıları 'aşağılık' olarak nitelendirdi.

Semiha Yıldırım'a yapılan saldırıya tepki
Semiha Yıldırım'a yapılan saldırıya tepki
GİRİŞ 25.05.2016 19:42 GÜNCELLEME 25.05.2016 19:42

Kadın ve Demokrasi Derneğinden (KADEM) yapılan açıklamada, bir süredir Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a yapılan "aşağılık saldırıların" takip edildiği belirtilerek, "Kadınlara çeşitli gerekçelerle saldıran ahlak yoksunu bu şahısların toplum tarafından gereken tepkiyi alacağına inanıyor, herkesi kadınların insan haklarını ve insanlık onurunu savunmaya davet ediyoruz." denildi.

'TAKİP EDİYORUZ'

KADEM'den yapılan yazılı açıklamada, "Bir süredir Başbakanımız Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a yapılan aşağılık saldırıları takip ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

"Bir kesime duyulan nefretin bir kadın üzerinden tatmin edilmesi bayağılığına ilk kez tanık olmamakla birlikte, psikolojik şiddet saldırılarının gittikçe arttığını gözlemliyoruz." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'ANA MUHALEFETİN RUTİNİ'

"Bu saldırılar, ana muhalefet liderinin rutin hale getirdiği cinsiyetçi küfürler, zengin iş adamlarının kadınlar hakkındaki görgüsüz ve kendini bilmez ithamları, siyasi kimliğe sahip kadınların bütün bu olanlara sessiz kalması, hatta destek vermesiyle de birleşince, kadınlar için Batı'nın 'Ortaçağ' diye tanımladığı dönemden daha hazin bir ortam ortaya çıkmaktadır. Bu ahlaksız ortamın hiç kimseye bir faydası olmadığı gibi, farklı kesimler arası nefret iyice körüklenmektedir."

'KOZMETİK DAYATMALARI KABUL ETMİYORUZ'

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Popüler kültürün ya da jakoben geleneğin dayattığı beden-kimlik ilişkisini reddediyor, 'zamanın ruhu'nun estetik ve kozmetik dayatmalarını kabul etmiyor, bu kalıplarla zihinleri esir edilmiş kişilerin yaptığı aşağılık saldırılara savaş açıyoruz. Medeniyetler prototip bedenler üzerinden değil, insani değerler, ahlak ve özgün bakış açıları üzerinden gelişip güçlenir.

Kadınlara çeşitli gerekçelerle saldıran ahlak yoksunu bu şahısların toplum tarafından gereken tepkiyi alacağına inanıyor, herkesi kadınların insan haklarını ve insanlık onurunu savunmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?