2016 - Ramazan'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

6 Haziran pazartesi günü itibariyle Ramazan ayı başlayacak. Peki bir kaç senedir yaz rastlayan Ramazan ayında bu sene hava sıcaklıkları nasıl olacak? Ramazan'da hava sıcaklıkları ile ilgili açıklama geldi. İşte 2016 yılı Ramazan ayında yaşanacak hava sıcaklıklarıyla ilgili yapılan açıklama haber7.com'da..

2016 - Ramazan'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu
2016 - Ramazan'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu
GİRİŞ 03.06.2016 09:56 GÜNCELLEME 03.06.2016 09:56

Milyonlarca insanın bu sorunun yanıtını arıyor. Ramazan ayında hava nasıl olacak? İşte ne güncel hava durumu bilgisi

Ramazan ayında havalar nasıl olacak? 

İTÜ Meteoroloji Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamalarına göre, dünya genelinde hava sıcaklıkları artacak. Yaz aylarında beklenen sıcaklık artışlarının Türkiye'deki etkisini yorumlayan Şen, şöyle dedi: "Türkiye'de yaz aylarını 90 gün sayarsak, bunun 60 günü sıcak geçecek. Afrika sıcakları ülkemizi kavuracak." 
Oruç tutacak vatandaşları oldukça zorlayan sıcaklıkların Ramazan ayının son günlerinde düşüşe geçmesi bekleniyor

'Ramazan ayında sıcaklık rekorları kırılabilir'

Meteoroloji Uzmanı Şen, 'Ramazan ayının aşırı sıcak geçmesini bekliyoruz. Sıcaklık rekorları kırılabilir.' dedi. 

RAMAZAN AYININ İLK GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?6-haziran-hava-durumu-65465

Ramazanda zorlanmamak için 5 öneri

SU TÜKETİMİNİZİ ARTIRIN: Ramazan öncesi su tüketmeyerek susuzluğa alışılacağı düşüncesi, yapılan en büyük yanlışlardan biri. Günde en az 8-10 bardak su tüketmeye dikkat edin, su kaybını arttıran kafeinli içeceklerin tüketimini sınırlandırın.

UYKU SAATİNİZİ ÖNE ÇEKİN: Ramazanda iftar ve sahur saatleri nedeniyle biyolojik saatimiz değişeceğinden, şimdiden yeni uyku düzenine geçin. Normal uyku saatinizden bir iki saat önce uyumaya başlayın. Uyku saatinizi öne çekmeniz hem Ramazan’da sahura kalkmanızı kolaylaştıracak hem de gün içerisinde uykusuzluğa bağlı halsizlik ve yorgunluk hissinizi önlememeye katkı sağlayacak.

KAHVALTINIZI DAHA ERKEN YAPIN: Kahvaltı gün boyu kişiyi zinde tutan en önemli öğün. Kahvaltı yapmama alışkanlığınız varsa, Ramazan’a sayılı günler kala mutlaka kahvaltı yapmaya kendinizi alıştırın ve daha erken saatlerde kahvaltı yapın.

PORSİYONLARINIZI KÜÇÜLTÜN: Oruç öncesi özellikle öğle yemeklerinde porsiyonları küçültün, salata gibi hafif yiyecekleri tercih edin, ara öğünleri azaltın. Böylece hem uzun sürecek açlık ve susuzluğa karşı vücudunuz daha kolay adapte olabilecek hem de mide ve sindirim sisteminiz rahatlamış olarak Ramazana başlayabilirsiniz.

AĞIR YİYECEKLERDEN KAÇININ: Ramazan öncesi yağlı, şekerli ve tuzlu besinleri azaltmak gerekir. Yemeklerinize kattığınız yağ ve tuz miktarını azaltın. Cips, patates kızartması, tuzlu kuruyemiş ve turşu gibi besinlerden uzak durun.

Ramazanda susamamakiçin ne yapılmalı?

Oruç tutarken daha az susamak ve daha dayanıklı olmak için sahurda yiyeceğiniz besinler çok önemlidir. Sahurda pilav, makarna gibi yiyecekleri tercih etmemenizi öneririz. Bu tür yiyecekler geç acıkmayı sağlar ama aynı zamanda daha erken susamanıza neden olur. Sahurda hafif ve kahvaltı türü yiyecekleri tercih ederek hem daha geç acıkabilir hem de daha geç susayabilirsiniz. Sahurda tercih edeceğiniz karpuz,kavun gibi yaz meyvelerini bol bol tüketerek de bu meyvelerde bulunan yüksek oranda su ve minerallerden yararlanabilir ve susuzluk sorunu yaşamadan oruç tutabilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber