Cengiz Kayıkçı: "Atalay Filiz'in ifadesi yalan!"

Öldürülen tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın üvey oğlu Cengiz Kayıkçı, "Atalay Filiz'in ifadesi yalan" dedi. İşte detaylar...

Cengiz Kayıkçı: "Atalay Filiz'in ifadesi yalan!"
Cengiz Kayıkçı: "Atalay Filiz'in ifadesi yalan!"
GİRİŞ 13.06.2016 15:53 GÜNCELLEME 13.06.2016 15:53

Atalay Filiz'in, Fatma Kayıkçı'yı, kimliğini deşifre ettiğini tahmin ettiği için öldürdüğünü yönündeki ifadesine Fatma kayıkçı'nın üvey oğlu Cengiz Kayıkçı'dan yanıt gecikmedi.

Cengiz Kayıkcı; "Böyle bir şey imkansız. Bu adamın başkasının adına bir kimlik kullandığını görse sesini çıkarmadan bizi arar, babamı arar ya da komşusunu arardı. O ifade yalan. Böyle bir şeyden şüphelense ilk bize söylerdi" dedi.

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak dün İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in Kartal Anadolu Adliyesi'ndeki işlemleri devam ediyor.

İstanbul'da öldürülen tarih öğretmeni Fatma Kayıkcı'nin üvey oğlu Cengiz Kayıkcı, savcı tarafından ifadesine başvurulmak üzere adliyeye geldi.

Cengiz Kayıkcı: "Sevinçliyiz ama buruk bir sevinç!"

Adliye çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yapan Cengiz Kayıkcı; "Sevinçliyiz ama buruk bir sevinç. Bu kadar kısa sürede yakalanacağını tahmin etmedim. İzmir'deydi; yurtdışına, Yunanistan'a kaçacağı söylentileri vardı. Bunların hiçbirine inanmadım. Bu şahıs medyada çok zeki olarak tanıtıldı ancak aksine geri zekalı... O kadar marifetli biri değil ailesi buna yardım etti. Onun için bu kadar kaçabildi, saklanabildi. Bu kez ailesi yardım etmeyince yakayı ele verdi." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakmayan Cengiz Kayıkcı, gazetecilerin, "Adliyenin içinde karşılaştınız mı?" sorusuna; "İfade için gelmiştim. Ancak şahıs burada olduğu için veremedim. Kendisi içeride odadaydı. Göremedim" şeklinde yanıt verdi.

Cengiz Kayıkcı: "Çok zayıflamış, çökmüş"

Muhabirlerin, "Atalay Filiz yakalandığında neler hissettiniz?" sorusuna Cengiz Kayıkcı; "Tuhaf oldum. 'Bu cani mi yaptı bunları?' dedim kendi kendime. Çok zayıflamış, çökmüş. Ancak sonradan olanları duyduktan sonra 'bu adam her şeyi yapar', çünkü bu adam 'psikopat' dedim" yanıtı verdi.

Cengiz kayıkcı: "O ifade yalan!"

Atalay Filiz'in Fatma öğretmeni, kimliğini öğrendiği için öldürdüğü yönündeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını öne sürerek; "Böyle bir şey imkansız. Bu adam başkasının adına bir kimlik kullandığını görse sesini çıkarmadan bizi arar, babamı arar ya da komşusunu arardı. O ifade yalan. Böyle bir şeyden şüphelense ilk bize söylerdi." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru