Atalay Filiz davasında son gelişmeler

İzmir'de yakalanan Atalay Filiz, Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından, Anadolu Adalet Sarayı'nda savcıya ifade verdi.

Atalay Filiz davasında son gelişmeler
Atalay Filiz davasında son gelişmeler
GİRİŞ 14.06.2016 12:30 GÜNCELLEME 14.06.2016 13:31

Ankara ve İstanbul'da işlenen 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'de yakalanıp İstanbul'a getirilmişti. Emniyet Müdürlüğü'nde gerekli işlemler yapıldıktan sonra, Anadolu Adalet sarayına götürülerek savcıya verdi. Sorgulaması yaklaşık olarak 5 saat süren zanlının, sonrasında tutuklanması için nöbetçi hakimliğe sevki yapıldı. Basının yoğunun ilgi gösterdiği Atalay Filiz, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Atalay Filiz "Yağma eylemini kabul etmiyorum." dedi. Bu hususta yeterli delil olmaması sebebiyle 'Nitelikli yağma' suçundan tutuklanmasına gerek olmadığına karar verildi. Filiz, ailesinin kendisi için gönderdiği avukatın savunma yapmasını kabul etmedi.

İfadesi alınan Atalay Filiz'in, ifadesinde korkunç ayrıntıları da ortaya çıkardı.  Atalay Filiz, emniyette verdiği ifadede de,"Fatma Kayıkçı'nın kaldığım odaya girip çıktığından şüphelenmiştim. Olay günü bana adımla hitap edince kimliğimi öğrendiğini anladım ve öldürdüm. Göktuğ ve Elena, Olga'nın kaybolmasından sürekli beni sorumlu tuttular. 'Kızı öldürdün mü yoksa' diyerek üstüme çok yüklendiler" dedi. İlk başta yatakta görüntülerini kaydederek zor durumda bırakmayı planladığını, bunu başaramayınca öldürdüğünü ifade etti. Ailesinin göndermiş olduğu avukatı istemeyen zanlıyı barodan çağrılan bir avukat temsil etti.

İFADESİ 5 SAAT SÜRDÜ

Atalay Filiz'in savcılıkta alınan ifadesi yaklaşık olarak 5 saat sürdü. Adliye'ye girmesi ile birlikte yoğun bir güvenli önlemi alınmaya başladı. Soruşturma savcısının bulunduğu koridorda çevik kuvvet ekipleri ile çok sayıda polis memuru hazır bekletildi.

KAN ÖRNEĞİ ALINDI

İfade işlemi sırasında savcının verdiği talimatla adliyede yer alan sağlık ünitesinden bir hemşire çağrılarak Filiz'den kan örnekleri alındı. Alınan kan örneklerinin Fatma öğretmenin öldürüldüğü olay yerinde bulunan kan örnekleri ile karşılaştırma yapılacağı öğrenildi. 

TÜM CİNAYETLERİ İTİRAF ETTİ

16 Eylül 2013'te Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova ile 27 Mayıs'ta İstanbul'da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz, yapılan sorgusunun ardından 3 cinayeti de itiraf etti. Galatasaray lisesinden mezun olduktan sonra eğitimine devam etmek için Fransa'ya gittiğini söylediği söyledi. Fransa'da 4 yıl kalan zanlının okulun son senesinde öğrenci değişim programıyla Paris'e gelen ve daha sonradan öldürmüş olduğu Göktuğ Demirarslan ile aynı evde kaldığı tespit edildi. Atalay Filiz "Okulu bitiremedim ve geri döndüm. Ancak ailem dahil herkese okuldan mezun olduğumu söyledim. Bir süre İstanbul'da ailemin yanında kalmaya başladım. Ancak ailem iş bulmam için ısrar ediyordu. Bana diplomamı soruyorlardı. Bu baskıdan bunalarak, tek başıma Ankara’ya gittim. Orada bir ev kiralayıp, bir de otomobil aldım" dedi. Zanlı doktora yapma bahanesiyle Ankara'ya yerleşmiş.

FATMA KAYIKÇI'YI NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Atalay Filiz, emniyetteki verdiği ifadede ,"Fatma Kayıkçı'nın kaldığım odaya girip çıktığından şüphelenmiştim. Olay günü bana adımla hitap edince kimliğimi öğrendiğini anladım ve öldürdüm. Bıçaklayarak öldürdüğüm Fatma Kayıkçı'yı evdeki büyük valize sığdırdım, zaten küçük bir insandı. Bavula zorlanmadan sığdı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar