Atalay Filiz davasında İhbar edenlere ödül

Atalay Filiz 'in yakalanmasını sağlayan ihbar sahibine ve polislere ödül verildi. İşte detaylar...

Atalay Filiz davasında İhbar edenlere ödül
Atalay Filiz davasında İhbar edenlere ödül
GİRİŞ 20.06.2016 17:06 GÜNCELLEME 20.06.2016 20:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Atalay Filiz davasında polis uzun uğraşlar sonucu katil zanlısını yakalamıştı. Yakalanmasına sebep olan ihbar sahibine ve yakalayan polislere ödül verildi.İzmir 'in Menderes ilçesinde, 3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz'i yakalayan İlçe Emniyet Müdürü, Komiser ve 6 polis memuru ve polise ihbarda bulunan 2 vatandaş, İzmir Valiliğince ve İl Emniyet Müdürlüğünce ödüllendirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü, seri katil Atalay Filiz'i yakalayan polislere biner lira, ilk ihbarı yapan Taha Gürses 'e 2 bin lira ikinci ihbarı yapan Mustafa Alsu 'ya 4 bin lira ödül verdi.

DAVAYA GİZLİ TANIK MÜDAHİL OLMUŞTU

Atalay Filiz ‘in yargılanmasına devam edilirken Göktuğ Demirarslan ve Atalay Filiz ‘in arkadaşları olan bir gizli tanık cinayetler hakkında konuştu. Seri katil Atalay Filiz, Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radchikova cinayetlerini işlediği kabul etmişti.

Gizli tanıdığın verdiği ifade doğrultusunda Elena Radchikova cinayetinin kıskançlık sebebi ile işlendiği belirlendi. Ataly Filiz iddialara göre Göktuğ ve Elana çiftini ayırmaya çalıştı fakat başarılı olamayınca onları öldürdü. Video konsferans yöntemi ile Ankara Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ifade veren Filiz, cinayetleri işlediğini kabul etmiş fakat çiftin Rusya için casusluk yaptıkları yönünde gizli mesaj geldiğini belirterek, bu nedenle öldürdüğünü söylemişti.

Gizli tanığın ifadesinde ise “ Atalay Filiz ’in kız arkadaşı olan Olga ’dan haber alınamamasının ardından Demirarslan ’ın sevgilisi olan Elena ’ya ilgi duymaya başladığını, bu yüzden Filiz ile Demirarslan ’ın gerginlik yaşadığını ” anlattı. Tanık, Demirarslan ’ın kendisine “ Atalay şizofren. Elena ’yla ilişkimizi kıskanıyor ” dediğini de aktardı.

ATALAY FİLİZ ANKARA SİNCAN 1. AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NE İFADE VERDİ

Geçtiğimiz gün Atalay Filiz İstanbul’ da işlediğini kabul ettiği Fatma öğretmen davasının ardından Ankara ’da 16 Eylül 2013’te işlediği Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova cinayetiyle ilgili olarak Ankara Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Halen Silivri Ceza Evi ‘nde tutuklu bulunan Atalay Filiz, duruşmaya video konferans yöntemi ile katıldı ve ifade verdi.

RUS CASUSLARIYDILAR

Verdiği ifadede ilginç detaylar aktaran Atalay Filiz, ‘’ Maktullerin Rusya için casusluk yaptıkları yönünde bilgi verildi ve mesajları bana geldiği için onları takip edip emin olmam ve gereğini yapmam söylendi ‘’ şeklinde konuştu. İfadesine devam eden isim ‘’ Uzun zaman takip ettim. Olay gününden önce Göktuğ ’a teklifte bulundum. Ortadan kaybolmasını, kendisine gerekli desteği sağlayacağımı, ölmüş gibi yapmasını istedim. Kabul etmedi. ‘’ dedi.

SAĞLIKLI OLDUĞUMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ SÖYLEDİ

Cinayet kararını nasıl aldığını aktaran Filiz, ‘’ Ben kesinlikle öldürmek istemedim, mecburdum ancak yapmak istemedim. Kendisine bu teklifi sundum, kabul etmedi. Güvenlik sebebiyle silah edindim. Ben 11 yaşından beri gazeteler aracılığıyla görevler alıyorum. O güne kadar zararsız şeyler yapmıştım. Silahı alırken fiziksel ve ruhsal sağlık belgemin yerinde olduğuna dair rapor aldım. Koskoca T.C. Devleti de benim zihin sağlığımın yerinde olduğunu söylediği için ben de sağlam olduğuma yüzde 100 emin oldum. “T.C. Devleti akıl hastasının eline silah vermez” diye düşündüm ‘ dedi.

BENİ BİR GÜÇ KORUYOR

Video konferans yöntemi ile Ankara Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade vermeye devam eden isim olay gününü anlattı. İfadesinde ‘’ Olay günü Göktuğ ve Elena bir yerden geldi. Ben de onların olduğu sokaktaydım. Önceki teklifimi yineledim. Yine reddetmeleri ve küfretmelerinden dolayı çarem olmadığı için ateş ettim. Av tüfeğiyle her ikisine de birkaç kez ateş ettim. Eryaman’da kiraladığım dairem vardı. 2013 yılı nisan sonunda ben o evden ayrıldım. Arabamda yaşamaya başladım. Arabam 1987 model eski bir araçtı. Kapıları kilitlenmiyordu. İstanbul’da Beyazıt’ta seyyar satıcılık yaptım. İkinci el bilgisayarım vardı, onu da sattım. Yeterli miktarda nakite ulaştım. Kütahya’ya gittim. Aracımı park ettiğim yere gittiğimde aracımı göremedim. Türk polisi bu kadar amatör değil aracımı bulsalar aracın başında bekler ve yakalardı’ dedim ama beni beklemiyorlardı. Beni görevlendiren güç, beni yine korumuştu. ‘’ dedi.

Mahkeme, sanığın bu aşamada Ankara’ya naklinin reddine hükmetti. Duruşma, 4 Ağustos ’a ertelendi.

YORUMLAR 1
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık işi gücü bırakıp dedektiflik mi yapsak ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suikaste uğrayan Slovakya Başbakanının bu konuşması Batı'yı rahatsız etti
Özel hastanede yenidoğan vurgununda ikinci perde: Konuşmalar kan dondurdu!