Teröristler Türkçe-Kürtçe broşürle aranıyor

Siirt Valiliği, aranan teröristlerin fotoğrafları ve ihbarcılara verilecek ödül miktarının yer aldığı 100 bin Türkçe-Kürtçe broşür bastırdı.

Teröristler Türkçe-Kürtçe broşürle aranıyor
Teröristler Türkçe-Kürtçe broşürle aranıyor
GİRİŞ 28.06.2016 11:42 GÜNCELLEME 28.06.2016 11:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kentteki uygulama noktalarında dağıtılan broşürlerde, vatandaşların teröristleri nasıl ihbar edecekleri konusunda bilgiler yer alıyor. Vali Mustafa Tutulmaz, İhbarlar konusunda vatandaşlardan büyük destek gördüklerini belirterek, "Uygulamayla birçok saldırının önüne geçildi. Teröristler artık toplum içerisinde ifşa oldu" dedi.

Üzerinde Türkçe ve Kürtçe, "Huzurunuz için polis ve jandarmaya bildirelim" başlıklı broşürlerde, "Ülkemizin huzur ve birliği için terör örgütü üyelerini, örgüte ait silahları, patlayıcıları, bombalı tuzak ve sığınakları ihbar edenlere, ihbarın önemine göre 4 milyon liraya kadar ödül verilmektedir. Ödül verilecek kişilere ait kimlik bilgileri kesinlikle gizli tutulacaktır. Alo terör hattı 140, polis 155 ve jandarma 156." ifadeleri bulunuyor. 

Vali Mustafa Tutulmaz, teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı afişlerin daha önce de billbordlara asıldığını hatırlattı. İhbarlar konusunda vatandaşlardan büyük destek gördüklerini belirten Tutulmaz, "Uygulamayla birçok saldırının önüne geçildi. Teröristler artık toplum içerisinde ifşa oldu." dedi. Broşürler sayesinde vatandaşların teröristler konusunda bilgilendirildiğini dile getiren Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Ülkemizin huzur ve birliği için başlattığımız uygulamalar kapsamında terör örgütü üyelerini, örgüte ait silahları, patlayıcıları, bombalı tuzakları ve sığınakları ihbar edenlere ihbarın önemine göre ödül verildiğini vatandaşlara bildiriyoruz. Böylece, sürekli kırsalda bulunan vatandaşlarımız böyle bir vakayla karşılaştığı anda hemen güvenlik güçleriyle irtibata geçerse hiçbir şekilde ismi kullanılmadan ihbarın gereği yapılır, eğer ihbar doğru çıkarsa ihbarcı ödüllendirilir." 

'VATANDAŞLAR ŞÜPHELİ DURUMLARI BİLDİRİYOR'

Tutulmaz, daha önce vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar sayesinde birçok kanlı saldırının önlendiğini anımsattı. "Vatandaşlar, gördükleri şüpheli durumları sürekli bildiriyor" diyen Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçlerimiz de ihbarlar üzerinde yapılan değerlendirme sonucu müdahale ediyor. İhbarlar sayesinde yüklü miktarda bomba düzeneği ele geçirildi. Daha önce de teröristleri ihbar eden vatandaşlarımız sayesinde örgütün sözde bölge sorumlusu Cemal Oğuz etkisiz hale getirilmiş, ihbarcıya ödülü verilmişti. Terör belasını bertaraf etmek için sadece güvenlik güçleri değil, hepimizin birlikte karşı durması gerekiyor." 
Güvenlik güçlerince dağıtılan broşürü inceleyen vatandaşlardan Z.A. da Siirt'tin farklı dillerin kullanıldığı huzurlu bir il olduğunu ve kent sakinlerinin her zaman devletin yanında yer aldığını söyledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mühendis 7 yıl önce Şikayet Et
    Heh şöyle halkıda katıcaksınız bu mücadeleye ki kafalarını deliklerinden çıkaramasınlar. O delikleri bulup yok etmekte devlete düşer.
    Cevapla
  • habil 7 yıl önce Şikayet Et
    eğer halkın amacı ödülü almak iseöyle adamın canı cehenneme.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması