Darbecilerin görev listesi bulundu

Bursa İl Jandarma Komutanı'nın çantasında darbecilerin hangi göreve getirileceğinin listesi çıktı.

GİRİŞ 16.07.2016 16:27 GÜNCELLEME 16.07.2016 23:41
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini planlayanların, çoğunluğu Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklerde olmak üzere farklı askeri birlik ve yurtdışı askeri ateşeliklerde görev alacak yeni isimlerin yer aldığı bir atama listesini oluşturduğu belirtildi.

Darbecilerin görev listesi Bursa İl Jandarma Komutanı'nın çantasında ele geçirildi.

YAKLAŞIK 400 KİŞİLİK ATAMA LİSTESİ

Grubun darbenin başarılı olması halinde bazı askeri görevler için atama listesi hazırladığı kaydedildi.

Yaklaşık 400 ismin yer aldığı listede, atamaların çoğunluğunun Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklere olduğu öğrenildi. Atama yapılması planlanan görevler arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlikler ile yurtdışındaki askeri ateşliklerin de yer aldığı belirtildi.

ÖNEMLİ GÖREVLERE ATANACAK İSİMLERİ BELİRLEMİŞLER

Öte yandan, askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki 37 askerin yer aldığı grup, çok sayıdaki askeri ve sivil göreve atanacak askerleri listeledi.

Bu arada, Albay Yurdakul Akkuş’un çantasında, olası darbe sonrası kimlerin nerelerde görev yapacağına ilişkin isim listesi çıktığı öne sürüldü. Bu listede, darbe sonrası 81 ile atanacak valilerin isimleri, Merkez Bankası’na başkanlık yapacak kişinin adı, önemli bakanlıklara atanacakların adlarının yer aldığı önemli isim listenin ele geçirildiği ileri sürüldü. 

MERKEZ BANKASI BAŞKANINA KADAR BELİRLEMİŞLER

İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un çantasında, olası darbe sonrası kimlerin nerelerde görev yapacağına ilişkin isim listesi çıktığı öne sürüldü. Bu listede, darbe sonrası 81 ile atanacak valilerin isimleri, Merkez Bankası’na başkanlık yapacak kişinin adı, önemli bakanlıklara atanacakların adlarının yer aldığı önemli isim listenin ele geçirildiği ileri sürüldü. 

YORUMLAR 23
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle hepsi idam edilmeli. sütü bozuklar
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim askerimiz bize silah doğrultmaz böyle hainlere ölüm
    Cevapla
  • Goksel 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerine engel çıkaracak yada eksikliklerinde yol açacak kişilerin listesini hazırlamış da olabilirler...
    Cevapla
  • ilyas 8 yıl önce Şikayet Et
    idam edilmeli hepsi
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce jandarma tammamen sivilleştirilmeli yada lagv edilip emniyet dahil edilmeli hemde bir an önce çok geç kalındı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Semih Kılıçsoy için Ada'dan 15 milyon Euro'luk teklif! 'Bırakın gideyim'
Bir bayram klasiği: Acemi kasaplar acillerin yolunu tuttu!